Fostul ministru Ana Birchall participă la dezbaterea CCR pe conflictul CSM - Ministerul Justiţiei

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, a confirmat pentru MEDIAFAX că se va prezenta, marţi, la dezbaterea CCR a conflictului sesizat de şefa CSM Lia Savonea. Birchall a precizat că îşi va susţine punctul de vedere.

604 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru Ana Birchall participă la dezbaterea CCR pe conflictul CSM - Ministerul Justiţiei

Fostul ministru Ana Birchall participă la dezbaterea CCR pe conflictul CSM - Ministerul Justiţiei

Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, a precizat, pentru MEDIAFAX, că va fi prezentă, marţi, la Curtea Constituţională unde va fi dezbătut conflictul CSM-Ministerul Justiţiei. Birchall a mai subliniat că îşi va susţine punctul de vedere în cadrul dezbaterii.

Dezbaterea are loc după ce Lia Savonea, preşedintele CSM, a sesizat CCR cu un conflict între Consiliu şi acţiunile Anei Birchal - la acea vreme ministrul al Justiţiei.

Cererea transmisă de Lia Savonea către CCR este motivată de următoarele chestiuni:

1. „Ingerinţă gravă a ministrului Justiţiei, Ana Birchall, în activitatea de urmărire penală desfăşurată de procurori.
2. Acte de subminare a independenţei justiţiei din România prin negocierea unei „foi de parcurs” privind statul de drept cu reprezentantul unui stat străin, conturând percepţia că problemele justiţiei din România nu sunt gestionate de organismele constituţionale abilitate ci de anumiţi factori externi.
3. Acţiuni repetate de decredibilizare şi blocare a activităţii CCR, autoritate de rang constituţional, cu rol bine configurat în arhitectura statului de drept din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici