Video Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, o nouă audiere în faţa Comisiei de control a SRI

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a fost invitat, marţi, la şedinţa Comisiei parlamentare de control al SRI, pentru o nouă rundă de discuţii, a declarat preşedintele comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda.

367 afișări

Cred că mai avem încă două-trei etape de parcurs cu domnul Dragomir şi sigur că sunt şi alte persoane din zona publică, zona de afaceri, zona media, zona SRI pe care le vom invita la audieri în perioada următoare. Urmează încă două trei-întâlniri cu domnul Dragomir, ca să parcurgem toate aceste fascicule (sic!) pe care dânsul doreşte să le prezinte comisiei cu probele de rigoare şi după aceea vom începe să invităm şi alte persoane”, a declarat preşedintele Comisiei de control al SRI, Claudiu Manda.

Manda a refuzat să se pronunţe cu privire la ”credibilitatea” lui Daniel Dragomir.

”Nu este de natura mea să răspund la această întrebare, Domnul Dragomir a venit şi a prezentat o serie de lucruri comisie, a prezentat şi documente în acest sens. Rămâne ca noi să analizăm aceste documente, să le confruntăm cu realitatea şi sigur că atunci când o să avem o concluzie o să o prezentăm public, atât cât ne permite legea să prezentăm”, a explicat Manda.

Acesta a fost chestionat şi cu privire la poziţia pe care preşedintele Klaus Iohannis a avut-o cu privire la dezvăluirile făcute de Dragomir. Manda a afirmat că şeful statului nu s-a antepronunţat ”pe fond”, subliniind că nu este de competenţa comisiei pe care o conduce să prezinte concluzii preşedinţiei, ci doar Parlamentului.

”Nu trebuie să prezentăm noi preşedintelui României ceva. Dacă prezentăm, prezentăm Parlamentului, pentru că suntem comisie a Parlamentului, sau, dacă sunt măsuri care se impun, sigur că vom solicita SRI să ia aceste măsuri. Dacă sunt chestiuni de vid legislativ, ne vom sesiza noi şi vom încerca să modificăm legea pentru a acoperi aceste chestiuni. Nu avem nicio polemică cu domnul preşedinte şi nu avem noi ce să îi răspundem domnului preşedinte. Domnul preşedinte al României nu s-a antepronunţat pe fond. Am văzut şi eu declaraţia domniei sale. Nu am ce să comentez. Nu este căderea mea şi a Comisiei să analizez sau comentez declaraţiile preşedintelui pe această cauză”, a mai spus Manda.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, răspunzând unei întrebări legate de afirmaţiile făcute în presă de fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, că i se pare ”o campanie ciudată” şi că nu urmăreşte astfel de ”cancanuri”.

”Mie mi se pare o campanie ciudată, nu am urmărit în detaliu fiindcă nu urmăresc astfel de cancanuri, dar nu cred că afectează credibilitatea vreunei instituţii. Ba chiar, când am rugat pe cineva să se informeze cine este acest fost angajat al SRI, mi s-a spus că omul a plecat din SRI din cauza unor probleme penale, dosare penale, şi aşa mai departe. Deci, nivelul de credibilitate, după părerea mea, este foarte mic”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici