Fostul ofiţer SRI Dumitru Dragomir aduce noi acuzaţii: Avem un parlamentar care îi serveşte ceaiul lui Dumbravă/ Directorul SRI nu a demonstrat că reuşeşte să reformeze instituţia

Fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, susţine că generalul SRI Dumitru Dumbravă este protejat de reprezentantul USR în Comisia parlamentară de control al SRI, Daniel Stanciu Viziteu, menţionând că este "un parlamentar care îi serveşte ceaiul generalului Dumbravă".

1372 afișări
Imaginea articolului Fostul ofiţer SRI Dumitru Dragomir aduce noi acuzaţii: Avem un parlamentar care îi serveşte ceaiul lui Dumbravă/ Directorul SRI nu a demonstrat că reuşeşte să reformeze instituţia

Fostul ofiţer SRI Dumitru Dragomir, noi acuzaţii: Avem un parlamentar care îi serveşte ceaiul generalului Dumbravă/ Directorul Hellvig nu a demonstrat că reuşeşte să reformeze instituţia

"Am încredere în comisia parlamentară. Ştiu că în comisie sunt oameni şi oameni, pe unii dintre ei îi ştiu, ştiu şi afilierile lor, ştiu şi relaţiile pe care le au. Inclusiv în Comisia parlamentară avem un parlamentar care îi serveşte ceaiul generalului Dumbravă şi care, în momentul audierii generalului Dumbravă, nu ştia cum să alerge pe acolo, prin sală, să îi servească ceaiul. Exista un parlamentar foarte vizibil din punct de vedere al poziţiilor sale publice. Veţi vedea cine îl apără pe generalul Dumbravă. Este vorba despre reprezentantul USR în comisia parlamentară (..)", domnul Viziteu, a declarat Daniel Dragomir la Antena 3.

Daniel Dragomir s-a referit şi la solicitarea Comisiei parlamentare de a îl îndepărta pe Dumitru Dumbravă din rândul cadrelor active, dar şi la desecretizarea audierii generalului în comisie.

"Sper că a fost întrebat (n.r. Dumitru Dumbravă) concret la cine, cum, când, în ce mod a relaţionat cu judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti, Tribunalul Bucureşti, Înalta Curte şi alte instanţe. Dacă aceste lucruri vor fi declasificate, atât cetăţenii români cât şi cei din exterior care ne privesc şi ne judecă vor avea o imagine completă. Comisia parlamentară a votat cu un scor de 4 la 2 solicitarea de declasificare în luna decembrie. A fost transmisă SRI, purtătorul de cuvânt a declarat că directorul serviciului e de acord, însă sunt mirat că a trecut o lună şi această declasificare nu a venit (..) Românii trebuie să vadă ce s-a discutat acolo. (..) A merge la un judecător şi a îi da bileţele <<îl condamni pe X la 5 ani de închisoare>> nu reprezintă un lucru de siguranţă naţională", a mai spus Dragomir.

Întrebat dacă actualul director al SRI, Eduard Hellvig, este capturat de Coldea, Dragomir a spus: "Atâta timp cât generalul Dumbravă este acolo, directorul Hellvig nu a demonstrat că reuşeşte să reformeze instituţia. Atâta timp cât ţine în rândurile sale un ofiţer superior care condamnă oameni la ordin, fără probe, pe documente clasificate, conducerea instituţiei se află într-o gravă eroare".

În ceea ce îl priveşte pe Klaus Iohannis, întrebat dacă preşedintele României e şantajabil, Dragomir a spus: "Eu cred că niciodată, în istoria noastră, un preşedinte al României, la câteva luni după ce preia un mandat, nu ar fi putut să piardă dosarul pe care l-a pierdut la Braşov legat de acea casă. Eu cred că sunt elemente din cadrul Serviciului care au vrut să transmită preşedintelui mesaje că ei controlează instanţe"

Dragomir susţine că hotărârea CSAT potrivit căreia evaziunea şi corupţia sunt pericole pentru siguranţa naţională ar trebui declasificată.

Referitor la mandatul de interceptare pe motive de siguranţă naţională, în baza căruia ar fi fost interceptaţi zeci de politicieni în 2014, Dragomir a explicat că după ce a făcut publică lista, unii dintre cei vizaţi au primit informări de la DNA că au fost supravegheaţi, menţionând că nicio instituţie implicată nu a infirmat informaţiile.

"Acum o săptămână au început să curgă scrisorile către cei care au fost interceptaţi că s-au luat acele măsuri. Am discutat chiar cu preşedintele Senatului şi mi-a confirmat că a primit o astfel de scrisorică în care e invitat să ia la cunoştinţă despre faptul că a fost interceptat. Nimeni nu a negat evidenţele, iar lucrurile pe care le-am spus până astăzi niciunul dintre ele nu a fost infrmat", a mai precizat fostul ofiţer SRI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici