Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a fost externat

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a fost externat, luni, din Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, starea lui fiind bună şi ritmul cardiac normalizat, a declarat pentru MEDIAFAX directorul medical al instituţiei, Şerban Bubenek.

188 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a fost externat

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a fost externat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Ion Diaconescu este bine. Ritmul cardiac a fost stabilizat la scurt timp de la internare, prin tratamentul administrat, dar a mai fost ţinut în spital pentru a fi mai mult timp sub observaţie", a spus profesorul Şerban Bubenek.

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a fost internat vineri după-amiază, la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni din Capitală, din cauza unor tulburări de ritm cardiac.

"Tulburarea de ritm cardiac este o suferinţă apărută recent, probabil pe fondul unei deshidratări puternice şi inerente vârstei. Pacientul a venit şi cu o stare de lipotimie", declara sâmbătă pentru MEDIAFAX directorul medical al Institutului de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni.

El preciza că Ion Diaconescu are o suferinţă pulmonară încă din tinereţe, cunoscută de medici, dar nu aceasta a fost cauza tulburării de ritm cardiac.

"La vârsta acestuia, se poate deshidrata uşor şi de aici apare şi tulburarea de ritm cardiac", a mai spus medicul Şerban Bubenek.

Fostul preşedinte al PNŢCD a mai fost internat la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" din cauza unor suferinţe cardiace. În februarie 2007, Ion Diaconescu a stat internat trei zile, fiind diagnosticat cu hipertensiune arterială şi cord pulmonar cornic (afecţiunea inimii din cauza unei bronşite).

Ion Diaconescu, în vârstă de 94 de ani şi văduv de un an, spunea recent că s-a retras din viaţa politică, dar doar din activitate, nu însă şi în ceea ce priveşte dorinţele şi idealurile sale politice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici