Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, condamnat la închisoare. Decizia instanţei este definitivă

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor Vasile Popa a fost condamnat de instanţa supremă la 6 ani de închisoare cu executare pentru şantaj, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului. Decizia este definitivă.

1226 afișări
Imaginea articolului Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, condamnat la închisoare. Decizia instanţei este definitivă

Fostul prim-procuror, condamnat la 6 ani închisoare

Vasile Popa, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, a fost condamnat, miercuri, de instanţa supremă, la 6 ani de închisoare cu executare. Fostul magistrat a fost condamnat pentru şantaj, abuz în serviciu, sustragere sau distrugere de înscrisuri, favorizarea făptuitorului.

Decizia ICCJ este definitivă.

Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2014, Popa a constrâns o persoană să îi remită suma de 7.700 de lei, reprezentând diferenţa de bani rămasă nerestituită dintr-un împrumut acordat anterior, prin ameninţarea acesteia cu o serie de grave repercusiuni la care s-ar supune în cazul în care nu ar înapoia banii.

Pentru aceasta, el s-a folosit de calitatea sa de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, precum şi de relaţiile pe care le are cu instituţii de control de pe raza judeţului, fapt ce a creat şi a accentuat starea de temere a persoanei vătămate, arată procurorii DNA, precizând că, în perioada care a urmat, firma aparţinând persoanei vătămate a fost controlată în repetate rânduri, fiind aplicate şi sancţiuni contravenţionale.

În perioada 2011 - septembrie 2013, prim-procurorul Vasile Popa a primit de la un denunţător diferite foloase necuvenite, constând în principal, în plata periodică (de circa două - trei ori pe lună) a unor sume de bani cuprinse între 500 şi 1.500 euro. De asemenea, denunţătorul i-a construit şi amenajat lui Popa, pe cheltuiala sa, un teren de tenis de câmp şi i-a asigurat şi alte foloase, cum ar fi plata unor bilete de avion, cazări la hotel, precum şi alte servicii de care a beneficiat magistratul.

Valoarea totală a foloaselor necuvenite este de circa 50.000 euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici