Fostul primar din Baia Mare, eliberat pentru 30 de zile

Tribunalul Maramureş a decis, vineri, întreruperea pentru 30 de zile a executării pedepsei de doi ani şi şase luni de închisoare în cazul fostului primar al municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, acuzat de fapte de corupţie, decizia instanţei fiind definitivă.

44 afișări
Imaginea articolului Fostul primar din Baia Mare, eliberat pentru 30 de zile

Fostul primar din Baia Mare, eliberat pentru 30 de zile (Imagine: Ghiţă Porumb/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Maramureş, Ana Maria Miclăuş, a declarat că instanţa a respins, vineri, recursul făcut de fostul edil, care a cerut ca întreruperea executării pedepsei cu închisoarea să fie pentru 60 de zile, şi nu de 30, cum a decis Judecătoria Baia Mare.

De asemenea, magistraţii au respins recursul formulat de procurorii DNA Cluj, care solicitaseră ca lui Anghel să nu îi fie întreruptă executarea pedepsei.

Astfel, prin sentinţa de vineri a Tribunalului Maramureş rămâne definitivă decizia din 24 martie a Judecătoriei Baia Mare, privind întreruperea pentru 30 de zile a executării pedepsei primite de Anghel.

Miclăuş a spus că sentinţa Tribunalului Maramureş nu mai poate fi atacată, iar decizia va fi pusă în aplicare de îndată.

Astfel, Anghel urmează să fie eliberat vineri din arestul Poliţiei Judeţene Maramureş.

După pronunţarea deciziei, Anghel a refuzat să facă declaraţii.

"În Săptămâna Mare nu voi declara nimic, voi merge acasă şi după ziua de luni voi vorbi cu toată lumea", a spus Anghel.

Judecătoria Baia Mare a dispus, în 24 martie, în cazul lui Cristian Anghel, întreruperea executării pedepsei de doi ani şi şase luni de închisoare pentru o perioadă de o lună, care se va calcula de la data rămânerii definitive a acestei hotărâri.

De asemenea, instanţa a dispus ca, pe durata întreruperii executării pedepsei, Anghel să respecte mai multe obligaţii: să nu depăşească limita teritorială a judeţului Maramureş decât cu aprobarea prealabilă a instanţei de executare, să se prezinte la Judecătoria Baia Mare de câte ori va fi chemat sau la Poliţia municipiului Baia Mare, desemnată cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere care urmează să se întocmească sau ori de câte ori este chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea Judecătoriei Baia Mare şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

"În plus, instanţa a hotărât ca, pe durata întreruperii executării pedepsei, condamnatul-petent să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la pronunţare", se arăta într-un comunicat al instanţei.

Întrucât decizia a putut fi atacată cu recurs, Cristian Anghel, care a cerut întreruperea executării pedepsei pentru a-şi rezolva problemele de la Primărie, de la partid şi din familie, nu a fost eliberat din arestul Poliţiei Judeţene Maramureş.

Primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, a fost condamnat, la jumătatea lunii martie, de Curtea de Apel Cluj, la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie. Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici