Fostul primar din Baia Mare trebuie să execute pedeapsa cu închisoarea

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cristian Anghel trebuie să execute pedeapsa de doi ani şi şase luni de închisoare pentru fapte de corupţie, după ce Curtea de Apel Cluj i-a respins, joi, contestaţia în anulare depusă împotriva sentinţei acestei instanţe, decizia fiind definitivă.

42 afișări
Imaginea articolului Fostul primar din Baia Mare trebuie să execute pedeapsa cu închisoarea

Fostul primar din Baia Mare trebuie să execute pedeapsa cu închisoarea (Imagine:Ghita Porumb/Mediafax Foto)

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cristian Anghel a depus o contestaţie în anulare împotriva sentinţei Curţii de Apel Cluj prin care a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie, iar instanţa a amânat, săptămâna trecută, pronunţarea în acest caz pentru joi, după ce a judecat contestaţia pe fond, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Curtea de Apel Cluj a respins, joi, contestaţia în anulare depusă de fostul edil din Baia Mare Crsitian Anghel.

Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă, ea nemaiputând fi atacată.

După aflarea sentinţei, la ieşirea din sala de judecată, Cristian Anghel a spus: "Continuăm", refuzând să facă alte declaraţii.

În urmă cu o săptămână, cei patru avocaţi ai lui Cristian Anghel au cerut instanţei suspendarea executării pedepsei până la soluţionarea contestaţiei în anulare şi amânarea judecării contestaţiei până când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca solicitarea de strămutare în dosarul acestei contestaţii, depusă de avocaţii lui Anghel.

Instanţa a respins cererea de amânare şi a judecat pe fond contestaţia.

Avocaţii lui Anghel au susţinut că, la data la care acesta a fost condamnat, nu i-a fost respectat dreptul la apărare şi că s-a încălcat procedura, nefiind citat municipiul Baia Mare.

Pe de altă parte, procurorul DNA prezent la şedinţă a susţinut că lui Anghel nu i-a fost încălcat niciun drept procesual şi a cerut respingerea contestaţiei ca neîntemeiată.

În ultimul cuvânt, Cristian Anghel a spus, cu lacrimi în ochi: "Sper că se va face dreptate".

Primarul oraşului Baia Mare, Cristian Anghel, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, la sfârşitul lunii septembrie 2007, fiind acuzat de abuz în serviciu, în legătură cu supraevaluarea unui imobil din localitate, astfel că s-ar fi prejudiciat bugetul administraţiei municipale cu aproape 400.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici