Fostul primar din Focşani este cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu

Decebal-Gabriel, fost primar al municipiului Focşani, judeţul Vrancea, este cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu, în legătură cu atribuirea unui contract supraevaluat, anunţă DNA.

248 afișări
Imaginea articolului Fostul primar din Focşani este cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu

Fostul primar din Focşani este cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu

"În perioada decembrie 2013 - ianuarie 2014, inculpatul Bacinschi Decebal-Gabriel, în calitate de primar al municipiului Focşani, cu intenţie, a atribuit în mod direct, către o firmă „agreată”, un contract privind obiectivul ,,Instalaţii de iluminat ornamental în Piaţa Unirii - Municipiul Focşani” şi ulterior a achitat contravaloarea lucrărilor, deşi ştia că preţul acestora este supraevaluat.

În ambele cazuri, edilul a acţionat contrar dispoziţiilor legale, rezultatul acestor acţiuni fiind prejudicierea bugetului local cu suma de 356.642 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în cuantum de 246.121 de către societatea respectivă. De menţionat este faptul că, la data încheierii contractului, instalarea ornamentelor de sărbători era deja finalizată", transmit procurorii printr-un comunicat de presă.

În cauză sunt vizate şi alte persoane, precizează DNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici