Fostul principe Nicolae al României, nostalgic în urma decesului prinţului Philip. Relaţia ducelului de Edinburgh cu regele Mihai

  • Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai, îşi aminteşte relaţia apropiată dintre Familia Regală a Marii Britanii şi cea a României, şi cum a realizat dimensiunea familiei din care face parte la o vizită la Castelul Windsor, acum 21 ani.
  • Nicolae transmite condoleanţe Familiei Regale engleze.
663 afișări
Imaginea articolului Fostul principe Nicolae al României, nostalgic în urma decesului prinţului Philip. Relaţia ducelului de Edinburgh cu regele Mihai

FOTO. Facebook Nicolae al Romaniei

„Sunt profund îndurerat de vestea plecării în eternitate a Alteţei Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburgh, la naştere prinţ al Greciei şi al Danemarcei, rudă de sânge, prin bunicul meu, Regele Mihai al României”, spune Nicolae al României, vineri, în ziua decesului Prinţului consort.

Acesta îşi aminteşte ziua în care a mers cu familia sa în vizită la Castelul Windsor, şi cum a conştientizat atunci, la un prânz organizat de Regina Elisabeta a II-a, dimensiunea familiilor regale a României şi a Marii Britanii.

„În memoria mea este extrem de viu momentul de acum 21 de ani când, împreună cu părinţii şi cu sora mea, am fost invitaţi la prânz, de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, la Castelul Windsor. Cred că, după momentul trăit în 1992 în România alături de bunicul meu, atunci am realizat dimensiunea familiei noastre şi conexiunile ei. Pot spune că am trăit revelaţia rădăcinilor familiei mele şi a legăturilor de rudenie la vârful monarhiilor europene”, mai spune Nicolae.

El se roagă ca pe Prinţul consort Philip „Dumnezeu să-l odihnească în Împărăţia Sa”.

Ducele de Edinburgh, soţul reginei Elizabeth a II-a, a murit la Castelul Windsor, a comunicat familia regală britanică.

„Cu profundă tristeţe, Majestatea Sa Regina a anunţat moartea iubitului ei soţ, Alteţa Sa regală prinţul Philip, duce de Edinburgh. Alteţa Sa regală a decedat în pace în această dimineaţă, la Castelul Windsor", a comunicat Palatul Buckingham, conform BBC News.

Steagurile au fost coborâte în bernă la toate instituţiile din Marea Britanie în urma anunţului decesului.

Starea de sănătate a prinţului Philip se deteriorase în ultima perioadă şi se retrăsese din viaţa publică în anul 2017.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici