Fostul şef al Biroului de Arme de la IPJ Dolj şi-a împuşcat mortal soţia şi a rănit-o grav pe fiica sa, apoi a încercat să se sinucidă. Poliţistul a murit la spital

Fostul şef al Biroului de Arme de la Poliţia Judeţeană Dolj, în prezent directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Dolj, Ion Gruia, şi-a împuşcat mortal, miercuri dimineaţă, soţia şi a rănit-o grav pe fiica sa, după care a încercat să se sinucidă, incidentul fiind provocat de un conflict izbucnit în familie.

304 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al Biroului de Arme de la IPJ Dolj şi-a împuşcat mortal soţia şi a rănit-o grav pe fiica sa, apoi a încercat să se sinucidă. Poliţistul a murit la spital

Fostul şef al Biroului de Arme de la IPJ Dolj, Ion Gruia (Imagine: www.lupamea.ro)

Potrivit unor judiciare, directorul AJVPS Dolj şi fiica sa au fost transportaţi în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, medicii SMURD sosiţi la faţa locului nemaiputând face nimic pentru a-i salva viaţa soţiei lui Ion Gruia. Ion Gruia şi fiica acestuia au fost duşi imediat în sala de operaţii, prognosticul medicilor fiind rezervat.

10:45 - Ion Gruia a murit la spital

Fostul şef al Biroului de Arme de la Poliţia Judeţeană Dolj Ion Gruia a murit, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, în urma unui stop cardio-respirator, produs ca urmare a plăgilor suferite în urma împuşcării, a declarat purtătorului de cuvânt al SJU Craiova, Cristina Giormăneanu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Craiova, Cristina Giormăneanu, Ion Gruia a murit în urma unui stop cardio-respirator, medicii nemaiputând face nimic pentru a-i salva viaţa în ciuda manevrelor de resuscitare.

În momentul decesului, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Dolj, Ion Gruia, se afla în sala de operaţie a SJU Craiova.

Potrivit sursei citate, fiica acestuia este în continuare în sala de operaţie a unităţii medicale.

Urmărirea penală pentru omor şi tentativă de omor începută în cazul lui Ion Gruia, fostul şef al Biroului Arme IPJ Dolj, încetează întrucât el a decedat, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare, precizând că investigaţiile continuă pentru lămurirea împrejurărilor în care s-a produs tragedia.

Ion Gruia şi-a împuşcat fiica şi soţia cu un pistol de nouă milimetri, armă pe care o deţinea legal din anul 2008, el având de asemenea şi o armă de vânătoare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, agent Amelia Căprărin, Ion Gruia deţinea pe numele său două arme: un pistol de calibru nouă milimetri, cu care şi-a ucis soţia, şi-a rănit grav fiica şi a încercat să se sinucidă, şi o armă de vânătoare.

Cadavrul soţiei lui Ion Gruia a fost ridicat de medicii legişti, iar anchetatorii au finalizat cercetările la faţa locului.

În ianuarie 2009 au încetat raporturile de serviciu ale lui Ion Gruia la Biroul Arme, Explozibil şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliţiei Judeţene Dolj.

Amelia Căprărin a mai spus că în perioada în care a fost angajat al Poliţiei Judeţene Dolj, Ion Gruia nu a avut probleme cu colegii.

Pe aleea Doi Silozi care duce spre locuinţa familiei Gruia se află pete de sânge, întrucât, spun martorii, fata ar fi încercat să fugă după ce a fost împuşcată.

Gruia a fost şeful Biroului Arme, Explozibil şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliţiei Judeţene Dolj, în perioada cât a activat în această funcţie fiind supus la controale psihhologice, potrivit prevederilor legale.

Bărbatul are doi copii, o fată de 24 de ani şi un băiat de 20 de ani, care ar avea un handicap şi care se afla în casă la momentul tragediei, însă nu a păţit nimic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici