Fostul şef al comunicării lui Matteo Salvini, denunţat de doi români pentru că i-ar fi ademenit cu „drogul violului”

  • Luca Morisi, socotit gurul comunicării în partidul italianului Matteo Salvini, este investigat de autorităţi.
  • Ancheta a pornit de la români, care l-au denunţat, iar în apartamentul italianului s-au găsit şi circa două grame de cocaină.
  • La petrecerea de pe 14 august, Morisi era împreună cu cei doi cetăţeni români, care acum îl acuză că le-a dat să bea din sticla cu GHB, „drogul violului”. Românii s-ar fi întâlnit cu Morisi printr-o aplicaţie de întâlniri homosexuale.
2278 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al comunicării lui Matteo Salvini, denunţat de doi români pentru că i-ar fi ademenit cu „drogul violului”

Morisi, dreapta, pe când lucra pentru Salvini, stânga

Luca Morisi, fostul şef de comunicare pe social media al politicianului italian Matteo Salvini, nu este singurul suspect în ancheta privind vânzarea de droguri. Aceeaşi acuzaţie a fost formulată împotriva unuia dintre cei doi români care în seara zilei de 14 august au fost găzduiţi în apartamentul Palazzo Moneta, din Belfiore, în provincia Verona.

Opriţi de carabinieri după ce au părăsit casa lui Morisi, cei doi români au dezvăluie că sticla pe care una ele o ascund în rucsac conţine GHB, aşa-numitul „drog al viol”.

Românii explică faptul că au avut contact cu Morisi (care apoi a demisionat din funcţiile deţinute pe 1 septembrie) printr-o aplicaţie de întâlniri homosexuale (Grindr) şi că au participat seara împreună la o petrecere cu o altă persoană, un italian de peste 50 de ani.

O noapte cu nuanţe sexuale - conform versiunii lor - s-a încheiat cu sticla împărţită de Morisi, care jură că nu ştie nimic. Avocatul său, Fabio Pinelli, spune că „acea sticlă cu lichid nu i-a aparţinut lui Luca Morisi, care, evident, nu a putut să o vândă unor terţe părţi”.

Cantitatea de cocaină găsită nu atrage consecinţe penale

Potrivit avocatului, linia de apărare ar fi „un fapt banal”, adică cele aproape două grame de cocaină găsite la domiciliul fostului manager de social media: o cantitate care prevede o infracţiune administrativă şi care nu duce la consecinţe penale.

Analizele privind conţinutul acelei sticle încredinţate laboratorului Verona vor începe în următoarele câteva zile şi vor dura câteva săptămâni. 

Cei doi români au vorbit despre un al patrulea bărbat. Apărarea lui Morisi neagă faptul că ar mai fi fost şi alte persoane în apartament.

„Sunt doi oameni fără adăpost şi care s-au confruntat cu un control complet de rutină. Nu există nicio activitate anterioară în dreptul lor”, spun investigatorii.

Care adaugă: „În această poveste, în acest moment există cuvântul lor împotriva celui al lui Morisi. Nu există telefoane şi nici nu au fost monitorizate. Deocamdată, nu avem dovezi care să arate certitudini, începând cu substanţa din sticlă asupra căreia nu avem încă rezultatul ştiinţific”.

Carabinierii încearcă să urmărească furnizorul de droguri, atât sticla, cât şi cocaina găsită în casa fostului manager de social medial. Şi verifică dacă, în realitate, cercul băieţilor care frecventau apartamentul lui Morisi contra cost ar putea fi mult mai mare.

Ce este „dorgul violului”

GHB sau "drogul violului" este unul din flagelurile secolului. Este pus uzual în băutura partenerei, pe care "partenerul" vrea s-o drogheze. Dizolvat într-un pahar cu băutură alcoolică, nu imprimă acesteia miros şi, în general, nici gust. Efectele imediate sunt similare stării de ebrietate, la care se adaugă euforia şi dezinhibarea, iar durata, în funcţie de doză şi de consumator, poate merge până la 3-4 ore. Efectele amnezice şi anestezice dispar după câteva ore, potrivit medicilor de la Centrul de Traumă şi Toxicologie.

Potrivit specialiştilor, dependenţa de gama-hidroxibutirat (GHB, cunoscut şi ca drog al violului sau ecstasy lichid) este o stare clinic recunoscută, cu un potenţial sindrom de sevraj acut atunci când drogul este întrerupt brusc, după un consum regulat sau cronic. Există dovezi că dependenţa fizică poate apărea la consumatorii care utilizează drogulul în scop recreaţional, fiind înregistrate cazuri de simptome de sevraj la încetarea consumului de GHB şi precursori ai acestuia. De asemenea, a fost raportată dependenţa de GHB în rândul foştilor alcoolici, potrivit ANA.

Consumul de GHB, ale cărui complicaţii pot fi greu de recunoscut în cazuri de urgenţă, poate duce la nelinişte, atacuri de anxietate, insomnie, transpiraţie, tahicardie şi hipertensiune. Pacienţii în sevraj pot dezvolta, de asemenea, psihoză şi delir.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici