Fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu: Am avut o experienţă şi o relaţie extrem de negative cu Florian Coldea

Fostul şef al SRI Alba Ioan Tarnu a declarat, joi, la finalul audierii din Comisia pentru controlul SRI, că a avut „o experienţă şi o relaţie extrem de negative” cu Florian Coldea, afirmând că acesta a fost responsabil pentru reţinerea şi arestarea sa.

1027 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu: Am avut o experienţă şi o relaţie extrem de negative cu Florian Coldea

Fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu: Am avut o experienţă şi o relaţie extrem de negative cu Florian Coldea

„Cu domnul Coldea am avut o experienţă şi o relaţie extrem de negative. Nu m-a acceptat niciodată în această calitate şi pentru faptul că nu şi-a dat acordul la momentul... tot timpul m-a şicanat şi nu m-a sprijinit niciodată. (...) Domnul Coldea, personal, m-a trimis la reţinere şi arestare”,a declarat Ioan Tarnu, chestionat cu privire la relaţia pe care o avea cu fostul şef al SRI Florian Coldea.

Întrebat dacă şefa DNA participa la şedinţele operative ale SRI, Tarnu a răspuns zâmbind: „Nu îmi amintesc, lăsaţi aşa”.

Tarnu a spus că a oferit Comisiei pentru controlul SRI date şi informaţii cu privire la abuzurile comise în cadrul instituţiei.

Sunt un fost ofiţer SRI care şi-a manifestat intenţia de a răspunde pozitiv la invitaţia comisiei de a fi prezent astăzi aici şi a pune la dispoziţia comisiei date şi informaţii de competenţa acesteia spre a le verifica, referitoare la anumite practici, abuzuri comise în cadrul SRI, anumite suferinţe personale, umilinţe la care am fost supus în cei cinci ani de activitate în care am condus Direcţia judeţeană de informaţii Alba(...).

Ioan Tarnu a fost condamnat, în martie 2016, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru că a sprijinit o grupare de hoţi de utilaje din UE.

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Hunedoara au anchetat 24 de persoane pentru că ar fi făcut parte dintr-un grup infracţional organizat, specializat în furturi de utilaje din state ale Uniunii Europene. Valoarea estimată a prejudiciului era de 4.500.000 de euro.

În cursul investigaţiilor a reieşit faptul că activitatea infracţională a membrilor grupării ar fi fost sprijinită de către locotenent-colonel Ioan Tarnu, şeful Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba, şi Liviu Schiau, subcomisar de poliţie la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici