Fotbalistul Cristi Munteanu, condamnat la 5 ani de închisoare CU EXECUTARE. Andrei Mărgăritescu, 3 ani cu suspendare în dosarul privind înşelăciuni cu maşini

Fotbalistul Cristi Munteanu a fost condamnat, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani de închisoare cu executare, Andrei Mărgăritescu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, iar fondatorul Alexandru Magherescu va avea de executat şapte ani de închisoare.

3132 afișări
Imaginea articolului Fotbalistul Cristi Munteanu, condamnat la 5 ani de închisoare CU EXECUTARE. Andrei Mărgăritescu, 3 ani cu suspendare în dosarul privind înşelăciuni cu maşini

Fotbaliştii Mărgăritescu şi Munteanu, CONDAMNAŢI la trei şi cinci ani de închisoare

Instanţa a admis apelurile declarate de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi de David Cosmin Rotundu, Alexandru Cristian Mircea Magherescu, Cristian Munteanu, Silviu Andrei Mărgăritescu, Mihai Cosmin Magherescu, Cristinel Antonio Enache, Adrian Mihai Radu, Bogdan Treveleanu, precum şi de  partea civilă SC Siluten Doris Company SA, împotriva sentinţei Tribunalului Capitalei din 26 aprilie.

Astfel, în cazul lui Cristian Munteanu, instanţa a desfiinţat în parte sentinţa din 26 aprilie şi, rejudecând în fond, a dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor din două infracţiuni de tăinuire într-o singură infracţiune de complicitate la tentativă la infracţiunea de înşelăciune. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) l-au condamnat pe Cristian Marian Munteanu la cinci ani de închisoare cu executare şi trei ani interzicerea unor drepturi.

Andrei Mărgăritescu rămâne cu pedeapsa de trei ani de închisoare dispusă în 26 aprilie, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti dispunând însă suspendarea executării acesteia, sub supraveghere, pe un termen de încercare de opt ani.

David Rotundu va avea de executat zece ani şi şase luni închisoare, instanţa dispunând ca la pedeapsa de şapte ani de închisoare dispusă în 26 aprilie să fie cumulată cu condamnarea la trei ani şi şase luni închisoare aplicată prin sentinţa penală din 12 martie 2003 pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, rămasă definitivă prin neapelare la data de 1 aprilie 2003. Instanţa a constatat că David Rotundu este arestat în altă cauză.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureti au menţinut condamnările dispuse de Tribunalul Capitalei în cazurile lui Alexandru Cristian Mircea Magherescu, Mihai Cosmin Magherescu, Cristinel Antonio Enache, Adrian Mihai Radu şi Bogdan Treveleanu.

Instanţa a mai dispus restituirea autoturismului marca Audi A8 către partea civilă SC Siluten Doris Company SA.

În cazul lui Cătălin Teodor Băleanu, instanţa a dispus disjungerea cauzei şi judecarea apelului în 11 februarie 3013.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

În 26 aprilie, fotbaliştii Andrei Mărgăritescu şi Cristi Munteanu au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti la pedepse de trei ani şi, respectiv, cinci ani de închisoare cu executare în dosarul privind înşelăciuni cu maşini luate în leasing.

Alături de cei doi, în acest dosar a fost condamnat medicul Alexandru Magherescu, fondatorul centrului medical Doris, din cartierul Militari, la şapte ani de închisoare cu executare pentru tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Fratele acestuia, Cosmin Magherescu, a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare, pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Totodată, instanţa i-a condamnat pe Adrian Mihai Radu la o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare pentru complicitate la tentativă de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, precum şi pe soţia acestuia, Bianca Radu, la doi ani sub supraveghere pentru fapta de tăinuire.

În acelaşi dosar au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti David Rotundu la şapte ani de închisoare pentru tentativă de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, Cristinel Anton Enache la şapte ani de închisoare pentru complicitate la tentativa de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, Cătălin Teodor Băleanu la cinci ani de închisoare pentru complicitate la tentativă de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi Bogdan Preveleanu la şase ani de detenţie pentru complicitate la tentativă de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Instanţa a dispus atunci confiscarea autoturismului Audi A8, proprietatea lui Alexandru Magherescu, precum şi a 15.000 de euro de la Rotundu, 8.000 de euro de la Enache, 7.000 de euro de la Băleanu şi 1.000 de euro Radu Adrian. Magistratul Tribunalului Bucureşti a menţinut sechestrul asigurator pus pe 8.500 de lei, sumă ridicată de la Rotundu şi i-a restituit acestuia autoturismul Mercedes CL500. Totodată, instanţa a dispus restituirea autoturismului Suzuki Swift lui Attila Lukacs şi confiscarea a 1.500 de euro de la Radu şi 200 de euro de la Manole.

Cristi Munteanu a cunoscut situaţia maşinii furate pe care dorea să o achiziţioneze, a dat dovadă de perseverenţă infracţională şi a crezut că poate scăpa cu o pedeapsă cu suspendare, motiv pentru care a dat declaraţii mincinoase la instanţă, a arătat judecătorul Tribunalului Bucureşti în motivarea deciziei de condamnare.

Magistratul a precizat că, în opinia instanţei, Munteanu a avut o viziune clară asupra "situaţiei frauduloase" a autoturismului pe care l-a cumpărat, arătând că "orice om normal cu o pregătire medie, cum este cazul inculpatului Munteanu", putea bănui că o maşină clasa premium, cu o valoare de piaţă de aproximativ 90.000 de euro, nu poate fi vândută după numai doi ani cu doar 31.000 de euro decât dacă este stricată major sau are probleme de natură juridică.

În cazul lui Andrei Mărgăritescu, instanţa a notat în motivare că acesta a ştiut faptul că maşina pe care a cumpărat-o de la persoane indicate de Cristi Munteanu provenea dintr-o infracţiune, toate probele indicând acest lucru, motiv pentru care a şi încercat să tăinuiască fapta şi să scape de autoturism.

Procurorii i-au acuzat pe Andrei Mărgăritescu şi pe Cristi Munteanu că sunt "dobânditori de drept ai unei maşini furate", despre care "aveau în mod clar cunoştinţă că face obiectul unei infracţiunui de furt".

Totodată, procurorii l-au acuzat în acest dosar şi pe Alexandru Magherescu, fostul proprietar al unui autoturism Audi A8 care figura ca fiind furat în actele poliţiei, folosit de Andrei Mărgăritescu şi de Cristi Munteanu.

Magherescu era acuzat că i-a dat maşina Audi A8, în urmă cu aproximativ doi ani, fostului portar dinamovist Cristi Munteanu, pentru aproximativ 10.000 de euro. Ulterior, omul de afaceri a declarat maşina furată, pentru a încasa asigurarea pe ea.

Surse judiciare mai spuneau că, după ce a ţinut o perioadă maşina Audi A8 luată de la Magherescu, Cristi Munteanu a reuşit, cu complicitatea unora dintre inculpaţii din acest dosar, să întocmească acte "în regulă" ale maşinii. La începutul anului 2011, Munteanu i-a vândut maşina colegului său de la Dinamo Andrei Mărgăritescu.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici