Fotbalistul german Jerome Boateng, condamnat pentru rănile produse fostei iubite şi obligat să-i plătească daune de 1,8 milioane de euro

  • Jucătorul de 33 de ani a fost găsit vinovat şi va trebui să dea femeii 30.000 de euro pe zi timp de două luni, pedeapsa maximă pentru despăgubiri.
  • În Germania, amenzile se bazează pe salariu (în 2014, Marco Reus a fost amendat cu aproximativ 500 de mii de euro pentru conducere fără permis).
971 afișări
Imaginea articolului Fotbalistul german Jerome Boateng, condamnat pentru rănile produse fostei iubite şi obligat să-i plătească daune de 1,8 milioane de euro

Jerome Boateng

Jerome Boateng va trebui să o despăgubească pe fosta parteneră (şi mama fiicelor sale), Sherin Senler, cu 1,8 milioane de euro. Sentinţa a fost stabilită la finalul procesului în care a fost acuzat de violenţă domestică.

Totul a început în 2018, când, în vacanţă în Maldive împreună cu partener sa şi de câţiva prieteni, fostul fundaş al Bayern (2011-2021, în prezent la Olympique Lyon), în timpul unui joc de cărţi, şi-a pierdut capul şi- a tăbărât pe oubita lui.

În timpul jocului, Senler l-ar fi acuzat pe Boateng că trişează, provocând furia fostului stoper al naţionalei Germaniei. Situaţia a degenerat.
Potrivit femeii, jucătorul a împins-o pe femeie, înainte să o lovească cu pumnul în spate, aruncând-o într-un felinar de sticlă şi scuipând-o cu salivă plină de sânge.

Boateng risca 5 ani de închisoare, La procesul de joi, Boateng a fost audiat de judecător. Potrivit versiunii sale, cearta, deşi violentă, a provocat o rană accidentală.

Cu toate acestea, martorii nu i-au confirmat reconstrucţia, motiv pentru care judecătorul a decis să-l pedepsească pe Boateng cu plata unei amenzi care înseamnă 60 de zile cu salariul său net din momentul incidentului (30 de mii de euro pe zi).

Acuzarea, pe lângă amendă, a cerut condamnarea lui Boateng (76 de selecţii şi un gol la naţionala Germaniei) la 1 an şi 6 luni cu o pedeapsă cu suspendare. Judecătorul s-a limitat însă la amendă, definind fiicele cuplului adevăratele victime ale incidentului.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici