Video FOTO 200 de elevi olimpici la limba şi literatura română au format un tricolor uman, la Alba Iulia

Circa 200 de elevi olimpici la limba şi literatura română au format, miercuri, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, un tricolor uman, ţinându-se de mâini şi învârtindu-se în cerc, pe piese patriotice, manifestându-şi patriotismul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1187 afișări

VEZI FOTO MAI JOS

Circa 200 de elevi de liceu din toate judeţele ţării participă, în perioada 25-29 aprilie, la olimpiada de limba şi literatura română, etapa naţională fiind organizată la Alba Iulia, iar miercuri, după proba scrisă, ei au organizat un flashmob în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia.

Pentru a-şi arăta patriotismul în oraşul în care la 1 Decembrie 1918 s-a semnat cel mai mare act de voinţă al tuturor românilor, Unirea Transilvaniei cu România, elevii s-au îmbrăcat în tricouri roşii, galbene şi albastre şi s-au învârtit, în cerc, pe piese patriotice.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Alba, Marcela Dărămuş, a declarat corespondentului MEDIAFAX că prin acest flashmob elevii au vrut să-şi arate dragostea faţă de ţară.

„A fost organizat ţinându-se cont că în 2018 se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire. 80% dintre olimpici sunt pentru prima dată la Alba Iulia, a doua Capitală a României, şi au fost foarte încântaţi”, a spus Marcela Dărămuş.

Olimpicii susţin, joi şi vineri, probele orale, iar rezultatele olimpiadei vor fi afişate vineri.

În programul de relaxare al acestora mai figurează vizite la obiective turistice din Alba Iulia şi spectacole de teatru.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici