FOTO Colete în miez de noapte, contrabandişti şi focuri de armă la frontiera cu Republica Moldova

  • S-au tras focuri de armă în apropierea frontierei cu Republica Moldova.
  • Poliţiştii nu au reuşit să oprească mai multe persoane care au vrut să intre în ţară cu ţigări de contrabandă.
  • Trei au trecut în Republica Moldova cu barca, iar altul a fugit în pădure.
618 afișări
Imaginea articolului FOTO Colete în miez de noapte, contrabandişti şi focuri de armă la frontiera cu Republica Moldova

Focuri de armă la frontiera cu Republica Moldova

Acţiunea a avut loc luni noaptea, când patru persoane care încărcau colete voluminoase într-o maşină au fost observate în apropierea malului râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Santa Mare, judeţul Botoşani, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte.

Când i-au văzut pe poliţiştii de frontieră, profitând de configuraţia terenului, cei patru au abandonat coletele şi maşina, iar trei dintre ei au reuşit să treacă în Republica Moldova cu ajutorul unei bărci, iar o persoană a fugit în pădurea din apropiere.

„Deoarece cei în cauză nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare fiind trase două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale. La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în acele colete erau transportate ţigări, fiind stabilită cantitatea de 40.000 de ţigarete (2.000 de pachete), în valoare de 19.796 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, poliţiştii de frontieră au indisponibilizat la sediul instituţiei şi autoturismul, cu o valoare estimată la aproximativ 7500 de lei”, spune Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României şi încearcă să depisteze persoanele implicate, iar la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici