FOTO Culturi agricole, afectate de grindină în Olt. În Constanţa sunt zeci de gospodării inundate

Mai multe culturi agricole din câteva localităţi ale judeţului Olt au fost afectate de grindină, luni după-amiază, autorităţile spunând că gheaţa a avut mărimea boabelor de mazăre. În Constanţa sunt zeci de intervenţii, după ce apa a ajuns în gospodării.

1068 afișări
Imaginea articolului FOTO Culturi agricole, afectate de grindină în Olt. În Constanţa sunt zeci de gospodării inundate

Culturi agricole, afectate de grindină în Olt. În Constanţa sunt zeci de gospodării inundate

Precipitaţiile abundente şi grindina au afectat mai multe culturi agricole, luni după-amiază, iar în comuna Slătioara, în apropierea municipiului Slatina, autorităţile încearcă să vadă care este amploarea pagubelor şi ce culturi au fost afectate.

Primarul din Slătioara, Savu Ungureanu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că bulgării de grindină au fost de mărimea bobului de mazăre.

"A fost grindină de mărimea bobului de mazăre. A căzut preţ de jumătate de ceas, fiind afectate culturile agricole. Din fericire, locuinţe nu sunt afectate", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, primarul din Slătioara, Savu Ungureanu.

Probleme au fost şi în alte localităţi din judeţ, potrivit reprezentanţilor ISU Olt.

"La Strejeştii de Sus ne-au anunţat că au fost precipitaţii abundente. O să meargă în teren SVSU să facă o evaluare şi dacă sunt pagube o să trimită raport", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Judeţul Olt s-a aflat sub avertizare cod galben de evenimente meteo extreme, până luni seara.

Şi în Constanţa au fost probleme din cauza ploilor abundente. Angajaţii regiei de apă din Constanţa au avut câteva zeci de intervenţii în cursul după-amiezii de luni după ce, din cauza unei ploi torenţiale, sistemul de canalizare nu a mai făcut faţă şuvoaielor de apă şi mai multe gospodării au fost inundate.

Potrivit RAJA, din cauza ploilor, la dispeceratul societăţii s-au înregistrat câteva zeci de reclamaţii venite din municipiul Constanţa, cele mai multe vizând zonele Faleza Nord - strada Petru Vulcan, Palas - Strada Moţilor, Coiciu, Km5 - străzile Mugurului şi Micşunelelor, Centrală - strada Călugăreni şi Atelierelor, CET - bulevardul Aurel Vlaicu, Delfinariu - strada Ahile Mihail.

De asemenea, şi în Eforie Nord au fost înregistrate reclamaţii privind sistemul de canalizare stradal, de pe strada Tudor Vladimirescu.

Dobrogea s-a aflat luni după-amiază sub avertizare cod galben de ploi torenţiale şi descărcări electrice. Potrivit avertizării ANM, au fost semnalate frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, averse din care pot cumula între 15 - 20 de litri pe metrul pătrat şi intensificări ale vântului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici