FOTO Cum este transportată apa pentru a stinge INCENDIUL din pădurea de pin negru din Parcul Naţional Domogled

Două elicoptere intervin, sâmbătă seară, pentru a stinge incendiul izbucnit într-o pădure de pin din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei, din judeţul Caraş-Severin, care nu s-a mai extins, transmite corespondentul MEDIAFAX.

511 afișări
Imaginea articolului FOTO Cum este transportată apa pentru a stinge INCENDIUL din pădurea de pin negru din Parcul Naţional Domogled

FOTO Cum este transportată apa pentru a stinge incendiul din pădurea de pin negru

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, şapte misiuni de stingere au fost efectuate cu ajutorul a două elicoptere, sâmbătă, în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei, unde a izbucnit un incendiu la o pădure de pin.

“Apa este adusă dintr-un baraj aflat în apropiere, iar misiunile de stingere cu ajutorul elicopterelor vor continua atât cât le permite lumina zilei şi condiţiile meteo. Încă sunt pompierii şi lucrătorii acolo, sunt mobilizate aceleaşi efective din această dimineaţă, dar se vor retrage în curând. Incendiul nu s-a mai extins şi sperăm ca nici peste noapte să nu se mai extindă”, au arătat reprezentanţii ISU Caraş-Severin.

Cei peste 130 de pompieri şi lucrători silvici sunt pregătiţi să intervină şi duminică dimineaţa, în cazul în care incendiul nu va fi stins sâmbătă.

Incendiul a izbucnit vineri, în jurul orei 15.00, în zona oraşului Băile Herculane, în Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei şi s-a manifestat, iniţial, pe o suprafaţă de aproximativ un hectar, la o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret, existând pericolul extinderii la o pădure de fag.

“Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1.100 m, la 25 kilometri distanţă faţă de oraşul Băile Herculane, din care 15 kilometri drum neamenajat, şi este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinaţie de 40 de grade”, au explicat reprezentanţii ISU Caraş-Severin.

20 de pompieri militari şi 10 lucrători ai Ocolului Silvic Băile Herculane au intervenit vineri, până la ora 23.00, iar pe timpul nopţii s-au retras, fiind solicitat sprijinul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă limitrofe.

Astfel, 92 de pompieri din judeţele Timiş, Gorj, Mehedinţi şi Caraş-Severin, plus 40 de angajaţi ai Ocolului Silvic intervin, sâmbătă, pentru lichidarea incendiului, care au identificat încă un focar de incendiu în pădurea de pin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici