FOTO Două obuze americane din al Doilea Război Mondial, descoperite în apropierea râului Prahova

Două obuze care provin din al Doilea Război Mondial au fost descoperite, marţi seara, în apropierea râului Prahova, în Cocorăştii Colţ, acestea având încărcătură explozivă. Muniţia nu a fost ridicată, urmând să fie detonată miercuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1064 afișări
Imaginea articolului FOTO Două obuze americane din al Doilea Război Mondial, descoperite în apropierea râului Prahova

Două obuze americane din al Doilea Război Mondial, descoperite în apropierea râului Prahova

Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, a declarat corespondentului MEDIAFAX că muniţia a fost găsită de un localnic. Acesta a sunat la 112 şi a anunţat că pe islazul din Cocorăştii Colţ a descoperit două proiectile.

Echipa pirotehnică deplasată la faţa locului şi a constatat că era vorba despre două obuze americane care cântăresc fiecare câte 100 de kilograme.

“La telefon, localnicul ne-a anunţat că sunt două proiectile. În realitate, însă, sunt două obuze americane care provin din al Doilea Război Mondial. Se vedeau în pământ. Au fost găsite pe albia râului Prahova”; a declarat Vasiloae.

Potrivit acesteia, obuzele sunt în stare de funţionare, iar echipa pirotehnică a decis ca peste noapte muniţia să fie lăsată în locul în care a fost găsită, urmând a fi detonate miercuri.

“Se lasă întunericul, obuzele sunt în stare de funcţionare şi tocmai pentru că nu se poate executa misiunea în condiţii de siguranţă s-a decis să fie lăsate acolo peste noapte. Vor fi detonate miercuri, cel mai probabil la faţa locului”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Angajaţii ISU Prahova vor rămâne, în timpul nopţii de marţi spre miercuri, în zona Cocorăştii Colţ pentru a păzi obuzele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici