FOTO Fără lanternă pe munte. Doi tineri, recuperaţi noaptea de salvamontişti

  • Salvamontiştii din Braşov au intervenit în noaptea de joi spre vineri pentru recuperarea a doi tineri din zona Piatra Albă.
  • Cei doi nu avea la ei lanterne şi erau „echipaţi” cu pantaloni scurţi şi pantofi sport.
566 afișări
Imaginea articolului FOTO Fără lanternă pe munte. Doi tineri, recuperaţi noaptea de salvamontişti

Sursă FOTO: Facebook/ Serviciul Public Judeţean Salvamont Braşov

Potrivit Salvamont Braşov, persoanele rătăcite în Măgura Codlei au fost localizate în noaptea de joi spre vineri în zona Piatra Albă, cu ajutorul datelor GPS. Acestea au fost coborâte şi duse în siguranţă în oraşul Codlea.

„Cei doi tineri erau echipaţi total necorespunzător pentru o asemenea drumeţie, fără lanterne sau frontale, folosind doar lumina telefonului mobil, încălţaţi cu pantofi sport şi pantaloni scurţi”, susţin salvamontiştii.

Aceştia le recomandă turiştilor să aleagă traseele în funcţie de experienţă şi să plece pe munte cu echipament adecvat.

„Nu uitaţi să puneţi în rucsac lanterna, busola, harta, ochelari de soare cu protecţie UV, spray cu piper sau generator de ultrasunete, briceag, trusă de prim-ajutor medical. Folosiţi doar trasee marcate, nu vă abateţi de la traseu şi evitaţi scurtăturile”, spun salvamontiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici