Video FOTO Incendiul izbucnit la hotelul de cinci stele din Sinaia a fost stins, iar turiştii au fost mutaţi

Incendiul care a izbucnit duminică dimineaţa la un hotel de cinci stele din Sinaia a fost stins, iar pompierii militari au stabilit că flăcărilor au pornit din cauza coşului de fum al unui şemineu, care era neizolat corespunzător, transmite corespondentul MEDIAFAX.

6638 afișări

UPDATE 10:28 Incendiul izbucnit la hotelul de cinci stele din Sinaia a fost lichidat, iar turiştii au fost mutaţi

Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, a declarat corespondentului MEDIAFAX că focul izbucnit la hotelul de cinci stele din Sinaia a fost stins după aproximativ 4 ore, pompierii însă s-au restras două ore mai târziu.

„Pompierii s-au restras la ora 10.00. După stingerea incendiului am mai rămas în zonă pentru înlăturarea efectelor negative, ceea ce înseamnă că s-a decopertat acoperişul pentru depistarea unor eventuale focare ascunse. Mai rămâne o autospecială pentru asigurarea zonei”, a declarat Vasiloae.

Purtătorul de cuvânt al ISU a mai precizat că suprafaţa afectată a fost de 300 de metri pătraţi, la mansardă şi acoperiş.

„Cauza izbucnirii incendiului este un coş de fum neizolat corespunzător faţă de materiale combustibile, fiind vorba de coşul unui şemineu”, a adăugat Vasiloae.

Potrivit acesteia, hotelul are autorizaţie de securitate la incendiu din 2010, iar ultimul control s-a realizat anul trecut. În plus, unitatea de cazare are şi asigurare.

O parte din cei aproximativ 50 de turişti care au fost evacuaţi din hotelul de cinci stele au fost cazaţi la o altă unitate de cazare, iar alţii au plecat acasă.

FOTO Cincizeci de turişti, evacuaţi în urma unui incendiu la un hotel de cinci stele, în Sinaia

Cincizeci de persoane au fost evacuate în urma unui incendiu care a izbucnit duminică dimineaţa la un hotel de cinci stele din Sinaia, pompierii intervenind pentru a stinge flăcările, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat, duminică dimineaţa, corespondentului MEDIAFAX, că incendiul a cuprins ultimul etaj al hotelului.

„Arde la ultimul etaj, la etajul trei. Hotelul are 23 camere. Intervenim cu patru autospeciale de lucru", a precizat Vasiloae.

Potrivit sursei citate, flăcările au izbucnit într-o cameră de la etajul al treilea, apoi s-a propagat la acoperiş, pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi.

 

Turiştii şi angajaţii hotelului au fost evacuaţi, fiind vorba de aproximativ 50 de persoane.

„Persoanele cazate de la etajul trei au fost evacuate de personalul hotelulul, iar cei de la etajele inferioare au fost evacuate de către pompieri, aproximativ 50 de persoane", a precizat Raluca Vasiloae.

La ora transmiterii acestei ştiri, ISU Prahova intervine pentru stingerea incendiului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici