FOTO Laura Codruţa Kovesi, întâlnire cu ambasadorul Sloveniei la Bucureşti după capturarea lui Sebastian Ghiţă

Ambasadorul Sloveniei la Bucureşti, Mihael Zupančič, a avut, joi, o întrevedere cu procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, în care s-a discutat despre lupta anticorupţie din România, se arată pe pagina de Facebook a ambasadei. Autotităţile slovene au colaborat cu cele române în cazul Ghiţă.

1232 afișări
Imaginea articolului FOTO Laura Codruţa Kovesi, întâlnire cu ambasadorul Sloveniei la Bucureşti după capturarea lui Sebastian Ghiţă

Laura Codruţa Kovesi, întâlnire cu ambasadorul Sloveniei la Bucureşti după capturarea lui Sebastian Ghiţă

"Ambasadorul Mihael Zupančič a avut o întrevedere cu Laura Codruta Kovesi, Procuror-şef DNA. Interlocutorii au discutat diferite aspecte legate de starea luptei împotriva corupţiei şi despre eventualele modificări ale legislaţiei penale. Ambasadorul Zupančič a lăudat contribuţia admirabilă a DNA în lupta împotriva corupţiei, flagel care periclitează economia României şi siguranţa socială a cetăţenilor ei. Ambasadorul a subliniat îngijorarea cu care Ambasada Republicii Slovenia urmăreşte discursul folosit în presa din România împotriva reprezentanţilor instituţiilor-cheie, responsabile pentru statul de drept", se arată pe pagina de Facebook a ambasadei.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care autorităţile din Slovenia au furnizat date în ceea ce îl priveşte pe Sebastian Ghiţă, în privinţa identităţii false a acestuia.

Fostul deputat a fost vizitat pe 12 aprilie de fratele său, Alexandru Ghiţă, călătoria acestuia la Belgrad fiind cea care a condus la capturarea fostului deputat. Cei doi ar fi ieşit din casa în care locuia Ghiţă, poliţiştii sârbi fiind informaţi asupra identităţii fostului parlamentar, moment la care celor doi li s-au cerut documentele de identitate. Sebastian Ghiţă le-a prezentat oamenilor legii documente false, spunându-le, în limba engleză, că este student sloven.

Anchetatorii aveau deja date de la autorităţile române referitoare la faptul că în locuinţa respectivă s-ar afla fostul deputat, astfel că a fost condus la poliţie, constatându-se că documentele erau false şi că numele sub care s-ar fi prezentat exista, au precizat aceleaşi surse. Sursele citate menţionează că în această perioadă, Sebastian Ghiţă ar fi ţinut legătura, în afară de fratele său, şi cu alte persoane apropiate, o femeie apropiată fostului deputat făcând cel puţin o călătorie în Serbia de la data dispariţiei fostului deputat până în prezent.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici