FOTO | Palatul Copiilor din Arad este scos la vȃnzare pentru 2,5 milioane de euro/ Edificiul impresionant ar putea avea o nouă întrebuinţare

Palatul copiilor din Arad, intrat în portofoliul companiei de real-estate RE/MAX România, a fost scos la vânzare având preţul de pornire de 2,5 milioane de euro, reprezentanţii agenţiei estimând că tranzacţia se va finaliza în aproape doi ani, potrivit unui comunicat emis miercuri de companie.

477 afișări
Imaginea articolului FOTO | Palatul Copiilor din Arad este scos la vȃnzare pentru 2,5 milioane de euro/ Edificiul impresionant ar putea avea o nouă întrebuinţare

Palatul Copiilor din Arad este scos la vȃnzare pentru 2,5 milioane de euro

„Ne aşteptăm ca potenţialii cumpărători să vină din zona investitorilor privaţi, de anvergură, care să ȋşi dorească randamente medii la ȋnchiriere de 7-8% pe an. De asemenea, mai avem ȋn vedere utilizatorii privaţi cu activitate ȋn educaţie, sănătate, ȋn domeniul financiar-bancar sau hotelier. O altă variantă - mai puţin probabilă, totuşi - este aceea a instituţiilor publice”, a spus Beatrice Cioflică, broker şi proprietar al RE/MAX Gold din Arad.

În ceea ce priveşte destinaţia, proprietatea ar fi potrivită pentru un hotel şi/sau un restaurant, centru de ȋnvăţare, locuinţe sau spaţii de birouri, conform reprezentantei companiei.

Palatul Copiilor este localizat pe bulevardul Revoluţiei. Imobilul este delimitat, are un singur proprietar, este amplasat pe un teren de 2.495 mp, dispune de o suprafaţă utilă de 2.220 mp şi este format din 37 de camere. Clădirea combină elemente de arhitectură neoroman şi neoromantice, iar uşile şi ferestrele sunt ornamentate, confecţionate din lemn, se precizează în comunicat.

Clădirea necesită investiţii de modernizare, ȋn funcţie de gradul de conversie, deşi ȋn prezent se află ȋntr-o stare bună, este funcţională şi utilizată de o instituţie publică, precizeaă RE/MAX România. De exemplu, dacă destinaţia finală va fi un hotel, costurile ar fi cuprinse ȋntre 500 şi 600 de euro/mp construit. Pentru spaţiu de birouri, preţul pe mp construit se va situa ȋntre 200 şi 250 de euro.

Biroul RE/MAX Gold din Arad are în portofoliu fosta Şcoală Populară de Artă şi imobilul ȋn care a funcţionat Bancorex.

RE/MAX activează în domeniul real-estate. Compania, înfiinţată în 1973 în Denver, are astăzi peste 110.000 de agenţi afiliaţi în 7.000 de birouri aflate în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 33 de ţări, cu peste 1.700 birouri şi 18.000 de agenţi, continuând să se extindă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici