FOTO Soldaţii americani sosiţi la Saber Guardian, la întâlnire cu autorităţile locale din Vâlcea

O delegaţie militară formată din militari americani specialişti în Afaceri Civile (US Civil Affairs) şi specialişti în cooperare civili - militari de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forţelor Terestre, alături de soldaţi ai Garnizoanei Vâlcea, a fost primită, joi,la Primăria Râmnicu-Vâlcea

1786 afișări
Imaginea articolului FOTO Soldaţii americani sosiţi la Saber Guardian, la întâlnire cu autorităţile locale din Vâlcea

Soldaţii americani sosiţi la Saber Guardian, la întâlnire cu autorităţile locale din Vâlcea

Militarii americani şi români au fost primiţi, joi, de primarul oraşului Râmnicu-Vâlcea, Mircia Gutău, alături de subprefectul Aurora Gherghina şi de viceprimarul Carmen Preda.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Râmnicu Vâlcea, vizita a fost una de informare documentară, care a avut drept scop promovarea parteneriatului strategic româno-american şi s-a desfăşurat în cadrul exerciţiului multinaţional Saber Guardian 2017 (SG17), care presupune şi un marş al forţelor armate americane cu coloane de vehicule de luptă prin judeţele Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sibiu, Prahova, Argeş, Vâlcea, Prahova, Ialomiţa şi Giurgiu.

Delegaţia de militari americani, formată din colonelul Henry Donaldson, locotenent colonelul Lowe, căpitanul Jen Pitassi, căpitanul Schriver, locotenentul Dean Chanliongco, SSG Rosa Alicia, SSG Arthur Kleeb şi SFC John Wessly, a făcut o scurtă prezentare a exerciţiului aflat în derulare, apreciind ospitalitatea locuitorilor oraşului şi interesul arătat de aceştia în cadrul evenimentului „porţi deschise” de miercuri seara, din zona comunei Mihăeşti.

Primarul Mircia Gutău a subliniat că este o onoare să îi primească la Primăria municipiului şi le-a mulţumit pentru tot ceea ce Statele Unite ale Americii au făcut pentru România. Edilul-şef a făcut şi o scurtă prezentare a municipiului, iar militarilor le-a fost înmânată o mapă cu materiale de prezentare a Râmnicului.

Soldaţii americani organizează, la Râmnicu Vâlcea o expoziţie de tehnică militară constând în cinci vehicule complexe de luptă americane şi două din dotarea Armatei Române, care vor fi prezentate publicului larg. Evenimentul este programat să aibă loc vineri, 14 iulie, între 12.00 - 15.00, în parcarea privată situată între Consiliul Judeţean Vâlcea şi sediul unei bănci.

În judeţul Vâlcea, sunt peste 2.500 de militari NATO care participă la exerciţiul multinaţional Saber Guardian 17, găzduit de România. Este organizat un exerciţiu amplu de traversarea a râului Olt pe un pod plutitor.

Trei soldaţi americani au ajuns la Spitalul Râmnicu Vâlcea, marţi seara, acuzând probleme medicale din cauza caniculei, doi dintre ei fiind transferaţi la Sibiu iar cel de al treilea la Bucureşti.

Managerul Spitalului Judeţean Râmnicu Vâlcea, medicul Dan Ponoran, a declarat corespondentului MEDIAFAX că din cauza căldurii sufocante, dar şi a echipamentului militar foarte greu pe care îl poartă, cei trei au avut nevoie de îngrijiri medicale. Potrivit medicilor, pacienţii erau deshidrataţi, aveau stări de vomă şi acuzau dureri de cap, iar unul dintre ei a leşinat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici