FOTO Sute de peşti au fost găsiţi morţi în râul Olt, iar autorităţile au început o anchetă

Sute de peşti morţi au fost descoperiţi plutind pe râul Olt, iar Garda de Mediu, Direcţia Sanitar-Veterinară şi Administraţia Bazinală au început o anchetă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

247 afișări
Imaginea articolului FOTO Sute de peşti au fost găsiţi morţi în râul Olt, iar autorităţile au început o anchetă

Olt: Sute de peşti găsiţi morţi în râul Olt, autorităţile fac anchetă

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Mediu Olt, Aura Mandache, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că încă nu sunt cunoscute motivele pentru care au murit peştii.

”Am primit o informare marţi de la cei de la Sistemul de Gospodărire a Apelor că au apărut peşti morţi pe apă. Imediat, o echipă de la noi a mers la faţa locului. Nu ştim încă motivul, dar s-au luat probe şi de apă şi de peşti”, a afirmat Mandache.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, sute peşti pluteau morţi pe râul Olt.

Sursele citate susţin că este vorba despre urmările braconajului piscicol cu ajutorul curentului electric.

Responsabilul în comunicare de la Administraţia Bazinală Olt, Mihaela Coca, a declarat că au fost ridicate probe din apă şi 60 de peşti. ”Cei mai mulţi peşti erau în zona Plajei Olt, au mai rămas mai multe bucăţi foarte mici care erau prinse în vegetaţie”, a spus Mihaela Coca.

Şi inspectorii DSVSA Olt au prelevat probe. Iniţial, aceştia solicitaseră sprijinul pompierilor de la Detaşamentul Slatina, care nu au mai intervenit pentru că medicii au reuşit să ia probe.

Astfel, probele de peşte au ajuns în Laboratorul DSVSA Olt, iar directorul Veronel Bolborea a declarat că se aşteaptă rezultatele.

”Nu avem niciun rezultat la acest moment, nu au fost finalizate testele. Cel mai probabil, vineri, vom avea primul buletin de analiză”, a spus Bolborea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici