FOTO Timişoreanul care a distribuit poze cu maşini ale Poliţiei Locale parcate greşit, AMENDAT. Cât trebuie să achite bărbatul

Timişoreanul care a distribuit pe Facebook o imagine cu două maşini ale Poliţiei Locale parcate pe trotuar, astfel încât pietonii nu mai puteau trece, a fost amendat cu 900 de lei, pentru că ar adresat de cuvinte jignitoare la adresa membrilor acestei instituţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

11331 afișări
Imaginea articolului FOTO Timişoreanul care a distribuit poze cu maşini ale Poliţiei Locale parcate greşit, AMENDAT. Cât trebuie să achite bărbatul

Timişoreanul care a distribuit poze cu maşini ale Poliţiei Locale parcate greşit, AMENDAT. Cât trebuie să achite bărbatul

Revoluţionarul a fost chemat, miercuri, la sediul Poliţiei Locale Timişoara, unde i s-a adus la cunoştinţă de ce este acuzat.

„Întâlnirea a fost foarte protocolară. A fost un agent şi juristul instituţiei, care mi-au explicat cât de jigniţi s-au simţit ei de afirmaţiile mele, dar nu au pomenit nimic de faptul că ei au încălcat legea şi au parcat pe trotuar şi au împiedicat accesul inclusiv al mamelor cu copii în cărucior să circule pe trotuar, aia nu i-a deranjat. I-a deranjat că i-am făcut nesimţiţi şi godaci. Le-am spus, uitaţi-vă în DEX ce înseamnă nesimţit şi godac. (...) La sfârşit mi-au spus că de ce nu vreau să colaborez cu ei şi în loc să postez pe Facebook probleme de genul acesta să le sesizez lor şi să colaborăm pe viitor. Nu le-am răspuns nimic, ar trebui să fiu tâmpit să mă las amendat şi apoi să colaborez cu ei. Ei au adoptat o poziţie de forţă, crezând că mă intimidează, lucru care nu se va întâmpla, pentru că eu voi contesta în instanţă amenda”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Corneliu N. Vaida.

Poliţia Locală Timişoara a transmis, miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă, că l-au sancţionat pe timişoreanul care a postat pe facebook imagini cu maşinile instituţiei parcate neregulamentar pentru „adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare (...) la adresa poliţiştilor locali”.

„Cel în cauză a fost invitat pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că expresiile postate în datele de 13 şi 14.04.2017 reprezintă jigniri şi pot fi sancţionate conform Legea 61/1991 republicată, cu amenzi între 200 şi 1000 lei”, se arată în comunicatul Poliţiei Locale Timişoara.

Potrivit sursei citate, nu ar fi prima dată când Corneliu N. Vaida are postări pe reţeaua de socializare care aduc jigniri poliţiştilor locali.

Poliţia Locală Timişoara explică faptul că, potrivit unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, “reţeaua de socializare Facebook a fost declarată spaţiu public, motiv pentru care orice postare jignitoare poate fi sancţionată cu amendă în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată, aspect valabil pentru orice persoană care se simte lezată de apelativele postate pe reţeaua de socializare”.

Vaida a distribuit pe reţeaua de socializare facebook o imagine în care apar două maşini ale instituţiei. Acestea erau parcate în faţa sediului Poliţiei Locale Timişoara, pe trotuar, iar între maşini apare şi un cărucior de copii, cel care a realizat fotografia dorind să demonstreze că nu se poate trece printre ele.

Revoluţionarul Corneliu N. Vaida a scris pe Facebook, faptul că poliţiştii locali sunt „o adunătură de nesimţiţi şi godaci”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici