FOTO | Unsprezece migranţi au fost descoperiţi în timp ce se ascundeau într-un microbuz cu mobilă/ Alţi 14 cetăţeni irakieni, prinşi când încercau să intre ilegal în România

Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au descoperit, ascunşi într-un microbuz încărcat cu mobilă, unsprezece cetăţeni din Afganistan, Pakistan şi Bangladesh, care intenţionau să intre ilegal în România. Aceştia au fost predaţi autorităţilor bulgare.

288 afișări
Imaginea articolului FOTO | Unsprezece migranţi au fost descoperiţi în timp ce se ascundeau într-un microbuz cu mobilă/ Alţi 14 cetăţeni irakieni, prinşi când încercau să intre ilegal în România

Unsprezece migranţi ascunşi într-un microbuz cu mobilă, descoperiţi la PTF Giurgiu

Şoferul microbuzului şi însoţitorul acestuia, doi cetăţeni români, au fost arestaţi preventiv pentru trafic de migranţi.

"În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra microbuzului, ocazie cu care au fost descoperiţi în interiorul mijlocului de transport, ascunşi în partea din faţă a compartimentului marfă, sub piesele de mobilier, unsprezece cetăţeni străini", susţine Poliţia de Frontieră.

Aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, Pakistan şi Bangladesh, nouă bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 37 ani şi doi minori, în vârstă de 14, respectiv 17 ani.

"Persoanele în cauză au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport lângă localitatea Sofia-Bulgaria şi intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen", spun poliţiştii.

Paisprezece cetăţeni irakieni au fost opriţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în timp ce încercau să intre ilegal în România, ajutaţi de cinci călăuze din Bulgaria, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi de Poliţia de Frontieră, poliţiştii din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanta, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au depistat 14 cetăţeni irakieni, care au încercat să intre ilegal în ţară din Bulgaria, sprijiniţi de cinci călăuze bulgare.

Cele cinci clălăuze aveau rolul să îi ajute pe migranţi să treacă frontiera din Bulgaria şi să îi transporte până în Germania, aceştia fiind, în prezent, reţinuţi pentru infracţiunea de trafic de migranţi.

„Faţă de călăuzele bulgare a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi (joi – n.r.) să fie prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, se arată în comunicatul citat.

Grupul de migranţi era format din trei bărbaţi, cinci femei şi şase copii. La cercetări, aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Germania şi că au trecut ilegal frontiera din Bulgaria peste frontiera verde cu ajutorul celor cinci cetăţeni bulgari.

Grupul urma să fie preluat şi transportat cu două autovehicule până în apropierea frontierei de vest.

Conform Acordului de readmisie româno-bulgar, cetăţenii irakieni au fost predaţi autorităţilor bulgare în vederea continuării cercetărilor, autoturismele folosite în activitatea infracţională au fost ridicate în vederea confiscării, iar faţă de călăuzele bulgare a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici