Video FOTO, VIDEO | Dragomir, la Comisia SRI: Voi vorbi despre utilizarea ILEGALĂ a mandatelor de siguranţă naţională în dosarele de CORUPŢIE

Fostul angajat SRI Daniel Dragomir a venit, marţi, la Comisia parlamentară de control al SRI, unde a fost invitat pentru a fi audiat, el precizând că le va vorbi parlamentarilor despre utilizarea mandatelor de siguranţă naţională în mod ilegal în dosarele de corupţie şi despre „culoarele Justiţiei”.

707 afișări

„Azi voi vorbi despre două lucruri importante: în primul rând despre încălcarea legii şi despre utilizarea mandatelor de siguranţă naţională în mod ilegal în dosarele de corupţie şi, în al doilea rând, vom vorbi despre «culoarele Justiţiei». În rest, discuţia se va extinde în funcţie de întrebările care îmi vor fi adresate şi de ceea ce va evolua în termenii discuţiei problematica”, a declarat Dragomir înainte de a fi audiat.

Întrebat dacă a venit cu documente prin care să probeze ceea ce a susţinut în spaţiul public, fostul agajat SRI a răspuns: „Eu am venit cu tot ceea ce era necesar”.

Chestionat asupra faptului că fostul prim-adjunct Florian Coldea neagă afirmaţiile sale, Dragomir a spus că va scrie pe blogul său „după ora 21.00”.

„Voi avea o poziţie, voi începe să comentez aceste lucruri diseară, pe blog, după ora 21:00. Astăzi a fost o zi puţin cam aglomerată. Ce pot însă să vă spun este un singur lucru: observ că eu nu am menţionat Ziare.com în declaraţiile mele. Pentru că tot vorbeam de metadate, Ziare.com s-a autodeconspirat în acest interviu. Mai mult decât atât, eu mă declar deschis în situaţia în care Ziare.com doreşte să îmi ia un interviu de răspuns şi dacă doamna Ioana Ene Dogioiu (realizatoarea interviului cu Florian Coldea - n.red.) primeşte aprobare pentru acest interviu, eu sunt deschis să o fac”, a spus Dragomir.

Florian Coldea, fost adjunct al Serviciului Român de Informaţii, i-a răspuns colonelului Daniel Dragomir, într-un interviu pentru Ziare.com, susţinând că cele mai multe din afirmaţiile acestuia sunt minciuni şi atacuri orchestrate.

“Cei care îl folosesc azi pe Dragomir în jocurile lor josnice vor sfârsi prin a constata ca au fost ei înşişi folosiţi (...). Ceea ce am văzut public nu sunt nici dezvăluiri, nici informatii, ci dezinformari si minciuni ordinare, iar Serviciul a facut deja precizarile necesare. Am vazut un om disperat de anvergura problemelor penale cu care se confruntă. Dacă el avea cunoştinţă despre aşa-zise abuzuri sau ilegalităţi încă din perioada în care era ofiter activ, de ce nu le-a adus de atunci la cunoştinţă instituţiilor abilitate? De ce nu a făcut-o după plecarea din institutie, în ultimii patru ani, şi a aşteptat acest moment?”, a spus Coldea.

Întrebat despre relaţia cu Daniel Dragomir, Florian Coldea a negat că acesta i-ar fi fost foarte apropiat. “Nu a fost niciodată adjunctul meu şi nici consilierul meu, pe durata carierei lui in Serviciul Roman de Informaţii. Ca să fim bine înţelesi, nu a fost niciodată nici mâna mea stanga, nici mâna mea dreaptă. Aceste afirmaţii apărute şi întreţinute în spaţiul public fac parte dintr-o serie mai largă de minciuni de acest gen, de exemplu ca aş fi rudă, văr se spunea, cu un domn care îşi desfăsoară activitatea în industria medicamentelor (...)Am fost colegi şi colaboratori, în bune relatii, in aceeasi unitate, până acum 12 ani. Am participat împreună, în acea perioadă, alături de alţi colegi la o serie de activităţi. După numirea mea în funcţia de prim-adjunct, în 2005, era unul dintre zecile de ofiteri cu funcţie, grad şi pregătire similare care nu a mai interacţionat profesional în mod direct cu mine”, a declarat Coldea.

Legat de plecarea lui Dragomir din sistem: “A plecat prin demisie, care este un act unilateral, cu motivaţia declarată de a intra în business, pentru a obţine venituri mai mari în condiţii de mai puţin stres".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici