Video FOTO, VIDEO Elev la sesiunea specială a Bacalaureatului: M-am pregătit pentru Bac printre antrenamente

Aproape două sute de elevi de clasa a XII-a participă la sesiunea specială a Bacalaureatului, organizată la Ploieşti pentru componenţii loturilor olimpice care vor reprezenta România în competiţiile internaţionale. ”M-am pregătit pentru Bac printre antrenamente”, a spus un elev.

533 afișări

GALERIE FOTO, ÎN ARTICOL

Un număr de 196 de candidaţi participă la sesiunea specială a Bacalaureatului care se desfăşoară la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” din Ploieşti şi care a început, luni, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, fiind urmată de cea în limba maternă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Prahova, Nicolae Angelescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că organizarea sesiunii speciale la Ploieşti i se pare ”onorantă”.

Potrivit sursei citate, din cei 196 de participanţi, 112 au solicitat şi cazare, asigurată de Colegiul Tehnic ”Lazăr Edeleanu”.

La această sesiune participă elevi de clasa a XII-a care fac parte din loturile olimpice şcolare, cei incluşi în loturile sportive sau cei care şi-au manifestat intenţia de a candida la admiterea în învăţământul superior în afara ţării.

”Mi s-a părut că este şansa mea şi trebuie să profit de ea, pentru că am muncit patru ani de liceu şi mi se pare o încununare a muncii mele. Am obţinut cinci menţiuni la probele naţionale ale olimpiadelor şi două premii speciale, eu sunt olimpică naţională la Biologie şi Limba Română şi Istorie. Mai departe mă duc la Universitatea de Medicină din Cluj-Napoca. Rămân în ţară. Probabil la rezidenţiat mă duc la Germania. Prima probă de Bac a decurs foarte bine”, a declarat Cristiana Cosma.

Eduard Petrescu, un alt participant, a declarat că s-a pregătit pentru sesiunea specială printre antrenamente.

”Pe 18 mai am început pregătirea la lot, pentru Campionatul European U18 la baschet. Fac parte din lotul naţional. M-am pregătit pentru Bac printre antrenamente. Nu am avut de ales, trebuie să facem un sacrificiu”, a spus acesta.

Sesiunea specială a Bacalaureatului a început, luni, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, fiind urmată de cea în limba maternă, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale. Sesiunea este organizată pentru componenţii loturilor olimpice care vor reprezenta România, în lunile iunie şi iulie, în competiţiile internaţionale pe discipline şi în concursurile sportive, dar şi pentru absolvenţii de liceu care vor susţine examen de admitere la universităţile din străinătate.

La sesiunea specială era aşteptaţi să participe 223 de elevi de clasa a XII-a. Dintre aceştia, 46 de elevi fac parte din loturile olimpice şcolare pe discipline, 144 de elevi sunt incluşi în loturile sportive şcolare, iar 33 de elevi şi-au manifestat intenţia de a candida la admiterea în învăţământul superior în afara ţării.

Miercuri, 31 mai, este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în zilele de 2 şi 3 iunie evaluarea competenţelor digitale.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici