Video FOTO, VIDEO | Mii de pelerini din România, Italia, Polonia şi Austria au participat la Privegherea Mariană de la Cacica, din Suceava

Mii de pelerini din România, Italia, Polonia şi Austria au participat la Privegherea Mariană de la Cacica, judeţul Suceava. În fiecare an, aici are loc cel mai mare pelerinaj catolic din România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

180 afișări

Mii de credincioşi din România, Italia, Polonia şi Austria participă, marţi, la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului de la Cacica.

În fiecare an aici are loc cel mai mare pelerinaj catolic din România, iar sărbătoarea de anul acesta este cu atât mai importantă cu cât se sărbătoreşte şi centenarul apariţiilor Fecioarei de la Fatima.

A fost o noapte de rugăciune la Cacica, în judeţul Suceava, locul în care în fiecare august mii de oameni vin pentru a-i mulţumi Fecioarei Maria pentru ajutorul dat în timpul anului.

La pelerinajul de anul acesta participă şi nunţiul apostolic în România şi Republica Moldova, Excelenţa Sa Miguel Maury Buendía.

Luni, în jurul orei 22.00, a început Privegherea Mariană, cea mai aşteptată slujbă. Catedrala era neîncăpătoare pentru cei care aşteptau la rând să se închine la icoana Madona Neagră.

În faţa bazilicii, mii de persoane au ascultat prelegerile preoţilor şi au spus împreună Rozariului.

Ceremonia s-a încheiat cu o procesiune în jurul bisericii, când toţi cei prezenţi au mers în rugăciune cu lumânări aprinse în mâini.

"Vin an de an pentru slujba de seară. Îmi aduce linişte sufletească. Îi mulţumesc Fecioarei pentru tot ajutorul dat şi mă rog pentru copii", spunea una dintre persoanele venite la slujbă.

Privegherea Mariană a durat aproape o oră şi jumătate. O parte dintre credincioşi a aşteptat slujba de dimineaţă lângă catedrală.

Olga vine an de an la Cacica de 30 de ani. "Mă rog pentru copii, pentru familie. Nu am ratat niciun an. Îmi face bine să vin aici. Stau puţin afară şi apoi intru în biserică să mă rog", a spus aceasta.

"Este foarte cald, simţim o căldură foarte puternică, nu contează că afară e răcoare. Îmi doresc de foarte mult timp să ajung, acum am venit pentru prima dată", afirma o tânără.

"Mă rog să se întoarcă toată lumea la credinţă, nu e bine, să nu se rătăcească lumea asta, să meargă pe calea Domnului, să fie pace, linişte", a declarat un alt pelerin.

Marţi, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, este şi hramul basilicii din Cacica, căreia Papa Ioan Paul al II-lea i-a conferit în anul 2000 titlul de Basilica Minor.

Sanctuarul de la Cacica este un loc de rugăciune şi meditaţie, sfinţit prin prezenţa icoanei miraculoase a Preacuratei Fecioare Maria, copie a icoanei “Madona Neagră” de la Częstochowa (Polonia), care a fost adusă la Cacica în anul 1809.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici