Video FOTO VIDEO Ora Pământului, sărbătorită la Bistriţa cu lampioane, acrobaţii şi cu biciclete care dau lumină

Peste 300 de bistriţeni au sărbătorit Ora Pământului deplasându-se cu bicicletele în jurul oraşului. Ei au avut parte de un spectacol inedit de acrobaţii pe bicicletă şi au instalat lampioane luminoase în zona centrală a oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

444 afișări

Manifestările dedicate Orei Pământului au debutat cu ”spectacolul gulguţelor”, voluntarii Asociaţiei ”Cercetaşii bistriţeni” amplasând sute de lampioane cercetăşeşti în zona pietonală a oraşului, înainte ca municipalitatea să întrerupă iluminatul public timp de o oră.

Cercetaşii au format din lampioane sigla Earh Hour - 60+.



Viceprimarul municipiului Bistriţa, Gelu Muthi, ajutat de doi mici ecologişti, au numărat secundele până la ora la care s-a întrerupt iluminatul public în oraş, iar apoi tinerii iubitori de mişcare în aer liber au pedalat pentru pământ, într-un tur ciclist de-a lungul întregului oraş.

În fruntea bicicliştilor s-a aflat Matei Filip, unul dintre ambasadorii Bistriţei în proiectul Mobilităţii durabile „CitiZEN” şi totodată campion naţional la Downhill şi Enduro (juniori).

Timp de o oră, bistriţenii prezenţi în zona centrală Bistriţei au pedalat pentru energia verde pe cele trei biciclete inedite, generatoare de energie electrică.

Cel mai aşteptat moment al serii a fost spectacolul de acrobaţii pe bicicletă susţinut de Levente Ianoşi, vicecampion naţional la Trial-Bike, unul dintre cei mai buni bikeri din România.

În Bistriţa, Ora Pământului se sărbătoreşte din 2009, iar în 2012 oraşul a câştigat titlul de Capitala Earh Hour.

Citeşte şi: Magazinul ANAF

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici