Video FOTO, VIDEO | Premieră MONDIALĂ la Bucureşti: SuperCupa României la karting electric pentru copii, un eveniment plin de viteză şi distracţie

Sâmbătă şi duminică, în Capitală se organizează SuperCupa la karting electric pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, micuţii piloţi concurând în cadrul a două probe: circuit stradal viteză şi slalom paralel. Organizatorii susţin că este o premieră mondială.

1498 afișări

"Este primul mare concurs la care particip, dar nu am emoţii foarte mari. Eu am vrut la kart pentru că lângă casa mea este o pistă şi am fost de câteva ori, am văzut că îmi place, m-am înscrie şi părinţii mei au fost deacord. Când m-am urcat prima dată într-un kart, am crezut că e uşor de condus, că trebuie doar să virezi, dar trebuie să respecţi anumite lucruri, sunt nişte trasee pe care trebuie să le urmezi ca să câştigi timp bun şi trebuie să fii antrenat fizic foarte bine", a explicat David, 9 ani.

David practică sportul de câteva luni şi pilotează un kart care poate ajunge chiar şi la 90 km /h. Visul lui este să devină pilot de raliu.

La competiţia participă şi Maia. Are 10 ani şi practică karting de un an.

"Mama şi tata, mai ales, mi-au arătat acest sport şi când am început mi-a plăcut cel mai mult adrenalina şi toate concursurile care se organizează. Sunt foarte emoţionată pentru concursul pe care îl avem mâine. Mie îmi place foarte mult, chiar dacă este un sport mai mult pentru băieţi, dar cred că băieţilor le este teamă de noi, fetele. La primul concurs la care am participat, am luat locul întâi şi erau numai băieţi în competiţie. Singura teamă pe care o am este să nu se termine bateria la kart", a povestit Maia, 10 ani.

După cursele de sâmbătă, duminică, 20 de piloţi cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani se vor pregăti pentru finala Super Cupa României, concurând în cadrul a două probe circuit stradal viteză şi slalom paralel.

"Este o premieră mondială. România este prima ţară din lume care organizează o competiţie de karting electric pe circuit stradal pentru copii. Avem copii şi din alte ţări, dar scopul nostru este să ne concentrăm pe copii din România. Cel mai important lucru la kartingul electric este că scăpăm de zgomot, de benzină, de ulei, de motoare termice, tobe de eşapament, ceea ce este foarte bine pentru copii. Sunt patru categorii de concurs: 4-6 ani, 6-8 ani, 8-10 şi 10-12 ani", a declarat pentru MEDIAFAX Robert Drăgan, organizator şi reprezentant Club Karting Bucureşti.

Organizatorii au explicat că un kart electric pentru copii poate ajunge chiar şi la viteză de 130 de km/h, precizând că , la nivel mondial, marii producători auto au lansat primele modele de maşini electrice şi se pregătesc pentru schimbări majore în această direcţie.

"Karturile sunt setate cu ajutorul telefoanelor atât ca putere, cât şi ca viteză. Performanţele sunt de invidiat şi pentru o maşină normală de pe stradă. Un kart de copil, dacă îl setăm la 90% din putere, ajunge de la 0, la 60 km/h în aproximativ trei secunde. Bateriile sunt special concepute pentru racing, nu ard, nu explodează, nu se scurg. Pentru această competiţie, noi am luat cei mai buni piloţi de karting din campionatul intern pentru că vrem să facem şi o demonstraţie, nu numai o cursă în sine", a adăugat Robert Drăgan.

Circuitul pe care copiii vor concura duminică va fi amenajat in jurul unor obiective importante din Bucuresti: Palatul Regal, Sala Palatului, Muzeul National de Arta, Ateneul Roman si Piata George Enescu. Circulaţia rutieră este restricţionată în zonele respective.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici