Video FOTO, VIDEO Tânărul din Vâlcea peste care s-a surpat un mal de pământ când săpa o fântână a fost scos mort la suprafaţă după 8 ore

Bărbatul de 21 de ani, peste care s-a surpat un mal de pământ în timp ce săpa o fântână în satul Ioneşti, din judeţul Vâlcea, a fost scos la suprafaţă de pompieri, după 8 ore de intervenţie, medicii declarând decesul.

944 afișări

UPDATE ora 19:10

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, intervenţia în cazul tânărului peste care s-a surpat un mal de pământ a durat 8 ore, iar la final victima a fost declarată decedată.

„În jur de 8 ore a durat intervenţia. A fost o intervenţie dificilă deoarece pământul avea foarte mult nisip, iar în momentul în care s-a ajuns la braţ a început să cadă, practic de unde se lua nisipul de către colegii mei, pământul venea la loc din jurul tuburilor care erau băgate în pământ”, a declarat Popescu.

Reprezentantul ISU Vâlcea a precizat că tânărul scos din puţul adânc de 12 metri a fost declarat decedat de medicul de pe Ambulanţei Vâlcea.

UPDATE ora 14.02: Bărbatul peste care a căzut un mal de pământ, când săpa o fântână, şanse minime de supravieţuire

Şansele de supravieţuire sunt minime pentru tânărul în vârstă de 21 de ani care, marţi dimineaţa, a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa o fântână; intervenţia pompierilor se desfăşoară cu dificultate, de mai bine de 3 ore aceştia neputând să comunice cu bărbatul.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că salvatorii n-au putut să comunice cu bărbatul prins sub pământ, şansele acestuia de supravieţuire fiind reduse, având în vedere că a căzut foarte mult pământ asupra sa.

Reprezentantul ISU Vâlcea a precizat că intervenţia salvatorilor este dificilă din cauza solului nisipos şi a cantităţii mari de pământ care a căzut peste victimă.

Nu se comunică cu el şi nu ştim dacă mai sunt şanse de supravieţuire. Ideea este că a fost o cantitate foarte mare de pământ asupra lui. Acum s-a găsit o rangă, s-a ajuns la unul dintre braţe. Se intervine din ce în ce mai greu pentru că această rangă blochează înaintarea tuburilor care sunt în jur, dar se înaintează. A fost acoperit total de pământ”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălin Popescu.

Din primele informaţii, adâncimea la care se afla tânărul în momentul când s-a surpat malul era de aproximativ 12 metri. La faţa locului, acţionează pentru salvarea bărbatului un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere, un echipaj de descarcerare, un echipaj de prim-ajutor SMURD şi un echipaj medical SAJ.

Intervenţia de salvare a tânărului a început în urmă cu mai bine de 3 ore.

Anterior, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, pompierii au intervint cu mai multe echipaje pentru salvarea bărbatului surprins sub un mal de pământ care s-a surpat în timp ce acesta săpa o fântână.

O persoană a fost surprinsă sub un mal de pământ în timp ce săpa o fântână. Din primele informaţii, adâncimea la care se afla aceasta este de aproximativ 12 metri. La faţa locului, acţionează pentru salvarea bărbatului un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere, un echipaj de descarcerare, un echipaj de prim-ajutor SMURD şi un echipaj medical SAJ”, a declarat Popescu.

 
Reprezentantul ISU Vâlcea a precizat că intervenţia salvatorilor este dificilă din cauza solului nisipos şi a cantităţii mari de pământ care a căzut peste victimă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici