Video FOTO, VIDEO | Urmările devastatoare ale VIJELIILOR. Pompierii au intervenit în 11 judeţe/ Circulaţia pe Transalpina, dificilă din cauza pietrelor căzute de pe versanţi / În Sibiu un acoperiş a fost desprins de pe un bloc

Pompierii au înlăturat 36 de arbori doborâţi de vânt pe carosabil sau maşini, au scos apa dintr-o locuinţă, 18 curţi şi trei subsoluri, 52 de acoperişuri fiind afectate de vremea rea din ultimele zile, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

1630 afișări

Pompierii au înlăturat 36 de arbori doborâţi de vânt pe carosabil sau autoturisme, au scos apa dintr-o locuinţă, 18 curţi şi trei subsoluri. Totodată, intervenţiile au vizat înlăturarea efectelor generate de cele 52 de acoperişuri ale unor clădiri afectate din cauza vântului puternic.

În judeţul Sibiu, în zona Poiana Neamţului, pompierii au salvat 12 persoane, respectiv opt adulţi şi patru copii, care rămăseseră blocate pe o insulă formată în mijlocul râului Avrig. Oamenii nu au necesitat îngrijiri medicale.

Totodată, salvatorii suceveni au intervenit în localităţile Şesuri şi Panaci pentru a înlătura copacii căzuţi pe un drum forestier, care blocau accesul pentru 15 persoane aflate în patru maşini.

Pagube s-au înregistrat şi în judeţul Mureş, respectiv localităţile Târgu Mureş, Târnăveni, Sovata, Răstoliţa, Ernei şi Batoş, unde, din cauza vântului puternic, acoperişul unui bloc, 39 de acoperişuri ale unor case şi un acoperiş al unei anexe gospodăreşti au fost afectate. De asemenea, salvatorii mureşeni au intervenit pentru degajarea a patru copaci, dintre care unul căzut pe calea ferată.

În judeţul Iaşi, localităţile Iaşi, Miroslava, Scânteia, Galata şi Ciurea, militarii au intervenit după ce 11 acoperişuri ale unor clădiri au fost afectate, 21 de copaci au fost doborâţi de vânt, iar trei gospodării au fost inundate.

Şi în judeţul Bihor, localităţile Leleşti, Inand şi Şuncuiuş, pompierii au intervenit pentru scoaterea apei din 15 curţi, dar şi înlăturarea copacilor şi a stâlpilor de electricitate doborâţi de vânt.

Furtunile din ultimele ore au afectat 23 localităţi din 10 judeţe, respectiv Arad, Bihor, Covasna, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Vaslui.

CNAIR: Circulaţia se desfăşoară îngreunat pe Transalpina în zona Pasului Urdele

Circulaţia rutieră pe DN 67 C, Transalpina, în zona Pasului Urdele, se desfăşoară cu dificultate, la ora scrierii acestei ştiri, din cauza ploilor abundente căzute duminică seară, pe carosabil adunându-se pietre şi pâmânt de pe versanţi, anunţă, luni, CNAIR.

„În urma ploilor abundente căzute noaptea trecută, pe partea carosabilă au fost aduse cantităţi mari de pietre şi pământ de pe versanţi”, avertizează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Angajaţii districtului Rânca intervin la faţa locului cu un buldoexcavator pentru curăţarea părţii carosabile, precizează CNAIR.

Compania recomandă conducătorilor auto să circule cu atenţie pe sectorul respectiv de drum şi să respecte restricţiile instituite şi semnalizarea rutieră temporară.

CNAIR menţionează că şi la această oră se înregistrează cantităţi ridicate de precipitaţii.

Sibiu: Acoperişul unor apartamente situate la mansardă, desprins de pe un bloc din cauza vijeliei

Acoperişul unor apartamente situaate la mansardă, în municipiul Sibiu s-a desprins, luni, în urma unei vijelii care a durat aproape două ore, pompierii intervenind pentru înlăturarea pericolului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sibiu, Ramona Nistor, un echipaj de pompieri intervine pentru îndepărtarea unor bucăţi de tablă din acoperişul unui bloc, care se află în pericol de desprindere.

„O parte dintre acestea s-au desprins. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Pompierii acţionează pe strada Stefan cel Mare, nr. 147, acolo unde acoperişul unui bloc a fost afectat de vântul puternic, pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri. La locul evenimentului se află şi un echipaj SMURD”, a declarat Nistor.

La rândul ei, Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu, a declarat că acoperişul desprins acoperea cinci apartamente situate la mansardă.

Judeţul Sibiu s-a aflat sub incidenţa codului portocaliu de averse şi vânt cu aspect de vijelie, luni, în intervalul 13.55-16.30.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici