VIDEO Fotografia arătată de Sebastian Ghiţă doar lui Ion Cristoiu este un stop-cadru de pe un film: Doamna Kovesi este alături de o doamnă frumoasă şi un domn mai cărunt/ Ghiţă: Familia mea

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă a prezentat joi, într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu o poză pe mobil în care procurorul-şef al DNA Laura Kovesi apărea "alături de o doamnă frumoasă şi un domn mai cărunt", după cum s-a exprimat jurnalistul, căruia Ghiţă i-a arătat fotografia.

15466 afișări
Imaginea articolului VIDEO Fotografia arătată de Sebastian Ghiţă doar lui Ion Cristoiu este un stop-cadru de pe un film: Doamna Kovesi este alături de o doamnă frumoasă şi un domn mai cărunt/ Ghiţă: Familia mea

Fotografia arătată de Sebastian Ghiţă doar lui Ion Cristoiu: Doamna Kovesi este alături de o doamnă frumoasă şi un domn mai cărunt/ Ghiţă: Familia mea

"Doamna Kovesi este alături de o doamnă frumoasă şi un domn mai cărunt", a constatat Ion Cristoriu.

"...membri ai familiei mele", a replicat Ghiţă, spunând că mai erau "nişte persoane", încăperea fiind la el acasa, la Ploieşti.

Ghiţă a mai spus că nu a avut "nicio relaţie sentimentală" cu Kovesi şi că "Codruţa" venea "foarte greu la întâlniri" fără Florian Coldea.

"Cu siguranţă, vă promit, aceasta este o promisiune că această poză (...) va deveni publică, curând. Este o promisiune în faţa tututor oamenilor şi o datorie faţă de domnul Cristoiu. Totuşi, aştept şi eu nu să ne răzbunăm unii de alţii, nu să mă răzbun eu pe Kovesi, pentru că îi controla pe Onea sau pe Portocală când falsificau dosare (...) pentru că nu e treaba mea. Toate aceste lucruri mă obligă să aştept şi să am răbdare şi să cred că noi toţi (...) trebuie să vedem că atunci când ceva nedrept se întâmplă atunci când doamna Kovesi minte", a explicat Ghiţa, la Antena 3.

Întrebat cine a făcut această poză, Sebastian Ghiţa a precizat că : "Este un stop-cadru dintr-un film. Nu este singura poză şi nu este singurul filmuleţ, nu este singura persoană care are poze şi filmuleţe, cum fac toţi prietenii. Sunt mai mulţi oameni care au poze şi filmuleţe".

Ghiţă a mai spus că nu a avut "nicio relaţie sentimentală" cu Kovesi şi că "Codruţa" venea "foarte greu la întâlniri" fără Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI.

Sebastian Ghiţă a fost văzut ultima oară în noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment în care poliţiştii care îl filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut.

Ghiţă a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie 2017, în timp ce se plimba pe o stradă, împreună cu fratele său. La legitimare, Ghiţă a prezentat un act de identitate şi un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat poliţiştilor actele reale.

Până acum, statul român nu a finalizat demersurile pentru extrădarea sa.

Dialogul reprodus de Evenimentul Zilei:

- O să mi-o arătaţi chiar în cursul interviului, o să mi-o arătaţi şi o să mă conving.

- V-o arăt acum, ca să nu mai avem dubii cu privire la vizita la mine acasă a doamnei Kovesi.

- Pot să o arăt la cameră?

- Nu. Vă rog!

- Deci, eu am fotografia. Dumneavoastră o ţineţi în telefon? Credeam că o ţineţi undeva pe un stick secret. Eu am fotografia şi trebuie să pun întrebări, sunt jurnalist. Aici în spate ce sunt, cărţi?

- Aici este o cramă. În subsolul casei mele este o cramă de ţinut vinul aromat.

- Doamna Codruţa Kovesi… ia vedeţi, că dumneavoastră sunteţi IT-ist. (Ion Cristoiu se uita în telefonul lui Sebastian Ghiţă - n.n.)

- Stinge lumina din când în când.

- Doamna Kovesi este alături de o doamnă frumoasă şi de un domn mai cărunt, sunt trei persoane, ca să înţeleagă telespectatorii, vă rog să…

- Sunt membri ai familiei mele.

- Membri ai familiei, bănuiesc…

- Mai erau şi alte persoane acolo.

- Am avut odată un dialog la B1…

- N-am avut nicio relaţie sentimentală. Ca să închidem relaţia mea cu Kovesi.

- În sfârşit, m-aţi convins că era şi soţia. Mă rog, putea să nu fie. O întrebare: dar de ce aţi făcut poze? A vrut doamna să facă poze?

- Eram mult mai relaxaţi, mult mai deschişi, cu poze, filme. Dar chiar şi aici, la acest eveniment, mai erau nişte persoane, ca şi în vilă la SRI. Nu cred că demiterea unui demnitar, mai ales a zeiţei anticorupţie, poate fi făcută scurgând filme şi poze din locaţiile Serviciului. Nu va accepta niciodată Serviciul chestiunea asta. Această poză este de la mine de acasă. La mine acasă, în Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici