Fraţii Liviu şi Alexandru Iordan, reţinuţi la Sinaia

Fraţii Liviu şi Alexandru Iordan au fost reţinuţi la Sinaia, duminică, în jurul orei 13.30, ei urmând a fi audiaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Crimei Organizate şi Terorism (DIICOT).

3786 afișări
Imaginea articolului Fraţii Liviu şi Alexandru Iordan, reţinuţi la Sinaia

Fraţii Liviu şi Alexandru Iordan, reţinuţi la Sinaia

Poliţia Română a publicat duminică, pe site-ul oficial, pozele celor doi fraţi căutaţi în legătură cu furtul armelor de la Unitatea Militară 01916 din Ciorogârla, precizând că ei ar fi fost văzuţi în zona localităţii Buşteni.

Reprezentanţii Poliţiei au arătat că suspecţii ar fi fost văzuţi, duminică dimineaţă, în zona Poiana Ţapului - Buşteni, din judeţul Prahova.

Duminică, în jurul orei 13.30, cei doi au fost prinşi la Sinaia.

Anchetatorii au găsit, duminică, peste 30 de arme din cele dispărute în urmă cu un an de la unitatea militară Ciorogârla, membri ai unor grupuri Preda şi Ţâru fiind audiaţi la procurori.

Printre cei duşi la audieri în cazul armelor figurează Eugen Preda, Sandu Chiriţă şi Alin Viorel Câcă, la domiciile cărora anchetatorii au descins duminică dimineaţa.

Avocatul lui Sandu Chiriţă, Dumitru Leonte, a declarat jurnaliştilor că clientul său este arestat în altă cauză, fiind adus pentru audieri în dosarul armelor.

Zeci de persoane au fost ridicate pentru audieri, procurorii urmând să decidă pe care dintre acestea le va reţine în dosarul privind tăinurea furtului din noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2009. Atunci au fost furate 62 de arme militare şi alte obiecte (accesorii armament) din depozitul UM 01895 Bucureşti, situat în incinta UM 01916 Ciorogârla.

În dosarul privind furtul armelor de la UM din Ciorogârla, în 2 martie 2009, au fost deferiţi justiţiei 11 militari.

Procurorii au dispus disjungerea unor fapte cu privire la persoanele cu funcţii de conducere din cadrul Unităţii Militare 01916 Cirogârla şi eşaloanelor superioare ce au atribuţii privind organizarea şi funcţionarea sistemului de pază al unităţii.

Totodată, procurorii au dispus disjungerea cauzei şi declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale cu privire la participarea la comiterea acestui furt şi a altor persoane neidentificate şi cu privire la persoane care au calitate de deţinători sau tăinuitori a armelor şi obiectelor sustrase. Ulterior, dosarul a fost retrimis procurorilor DIICOT, Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Generală de Informaţii a Armatei colaborând la acest caz.

Şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crikminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Codruţ Olaru, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că au fost descoperite o parte din armele dispărute din unitatea de la Ciorogârla.

Anchetatori ai DIICOT şi ai Poliţiei au descins, duminică, în 45 de locuri din Bucureşti, Ilfov şi alte judeţe ale ţării, a precizat procurorul şef Codruţ Olaru.

În noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2009, au fost furate 62 de arme militare şi alte obiecte (accesorii armament) din depozitul UM 01895 Bucureşti, situat în incinta UM 01916 Ciorogârla.

În dosarul privind furtul armelor de la UM din Ciorogârla, în 2 martie 2009, au fost deferiţi justiţiei 11 militari.

În paralel, procurorii DIICOT au continuat investigaţiile într-o parte din dosarul disjuns (separat-n.r.) din cazul furtului, astfel identificând locurile unde armele au fost ascunse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici