Fraţii Nicu şi Eugen Mihăilescu, foşti patroni ai clubului Extensiv Craiova, condamnaţi la zece ani de închisoare cu executare

Fraţii Nicu şi Eugen Mihăilescu, foşti patroni ai clubului de fotbal Extensiv Craiova, acuzaţi de returnări ilegale de TVA, au fost condamnaţi la câte zece ani de închisoare cu executare, sentinţa nefiind definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

623 afișări
Imaginea articolului Fraţii Nicu şi Eugen Mihăilescu, foşti patroni ai clubului Extensiv Craiova, condamnaţi la zece ani de închisoare cu executare

Fraţii Nicu şi Eugen Mihăilescu, condamnaţi la zece ani de închisoare cu executare (Imagine: Shutterstock)

Magistraţii Tribunalului Dolj au decis, vineri, să-i condamne pe fraţii Nicu şi Eugen Mihailescu la câte zece ani de închisoare, alături de alţi trei complici, care au primit pedepse mai mici.

Astfel, Dan Stoica a fost condamnat la şase ani de închisoare, Stela Băeţică a primit doi ani de închisoare, iar Vasile David a fost condamnat la trei ani de închisoare. În cazul Cristianei Coţofană a încetat procesul penal.

Nicu şi Eugen Mihăilescu au fost trimişi în judecată în anul 2006, sub acuzaţiile de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

"În plus, Tribunalul Dolj a decis să menţină măsurile asiguratorii dispuse de procuror asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de către cei cinci inculpaţi condamnaţi. Decizia nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la pronunţare sau zece zile de la comunicare pentru părţile care nu au fost prezente" a declarat Daniel Stancu, purtător de cuvânt al Tribunalului Dolj.

Conform procurorilor, fraţii Mihăilescu şi ceilalţi inculpaţi au desfăşurat, între 2001-2002, mai multe tranzacţii comerciale fictive, prin care au păgubit bugetul de stat. Astfel, potrivit anchetatorilor, aceştia, în calitate de asociaţi, acţionari, administratori sau salariaţi la cinci societăţi comerciale din Craiova, au încheiat documente fictive care atestau achiziţionarea de utilaje pentru suma de aproximativ 600 de miliarde de lei vechi (n.r. - 60 de milioane de lei noi), reuşind apoi să obţină rambursări de TVA ilegal în valoare de aproximativ 200 de miliarde de lei vechi (n.r. - 20 de milioane de lei noi).

Fraţii Mihăilescu au deţinut clubul de fobal din divizia B - Extensiv Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici