Frigul de afară, resimţit în apartamente de bucureştenii racordaţi la sistemul central de termoficare

  • Locuitorii Capitalei se pot aştepta la frig în apartamente odată ce temperaturile de afară vor scădea
  • Nicuşor Dan nu are o soluţie imediată pentru bucureştenii care sunt racordaţi la sistemul central de termoficare
  • Primarul Bucureştiului crede că situaţia cu apa caldă şi căldura se va schimba în câţiva ani
  • Nicuşor Dan vrea să cumpere ELCEN cu mai puţin de 1 miliard de lei
  • În februarie începe licitaţia pentru reparaţia sistemului termoenergetic pe bani europeni
2448 afișări
Imaginea articolului Frigul de afară, resimţit în apartamente de bucureştenii racordaţi la sistemul central de termoficare

Claudiu şi Andrada sunt doi bucureşteni din sectorul 1 care aşteaptă cu groază scăderea temperaturii de-afară. Şi asta pentru că fac parte din cei care primesc apă caldă şi energie termică prin sistemul centralizat. Anul acesta ei, dar şi alţi locatari din cele peste jumătate de milion de apartamente din Bucureşti, au îngheţat prin apartamente. Caloriferele sunt abia călduţe, iar apa caldă cel mai des lipseşte.

„Încălzim apă pe aragaz, cu oala, cum se făcea acum zeci de ani pe la ţară, pe timul lui Ceauşescu. Deci este destul de ciudat. Nu mă aşteptam în capitală să fie condiţiile astea. Căldura în apartamente lipseşte cu desăvârşire. Caloriferele sunt călduţe, apa caldă lipseşte, apa caldă chiar este mai rece decât cea rece. Şi ne e foarte greu, mai ales că avem un copil mic”, povesteşte Claudiu.

„Acum apă caldă este, nu este foarte fierbinte, adică e mai mult călâie, iar caloriferele sunt la fel călâi. Nu sunt calde, iar vremea de-afară am înţeles că o să fie temperaturi de minus, deci îmi este groază efectiv”, spune şi Andrada.

Nicuşor Dan, primarul Bucureştiului, nu are o soluţie rapidă pentru ei şi nici nu ştie cât de cald va fi în apartamente dacă vine o repriză de ger.

Unica speranţă a primarului sunt investiţiile în reţeaua centralizată de termoficare. Nicuşor Dan vrea să cumpere ELCEN-ul cu tot cu datorii cu mai puţin de 1 miliard de lei. Tot în planul de investiţii sunt incluse şi reparea cu bani europeni a ţevilor vechi de peste 40 de ani din sistemul de termoficare. Până atunci, deprinde-te cu ideea că în această iarnă ai să simţi frigul în apartement.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici