FRIGUL FACE VICTIME: Patru persoane au murit în ultimele zile

Patru persoane şi-au pierdut viaţa din cauze colerate cu vremea, în Dâmboviţa, Giurgiu, Brăila şi Tulcea, a declarat, vineri, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

1685 afișări
Imaginea articolului FRIGUL FACE VICTIME: Patru persoane au murit în ultimele zile

FRIGUL FACE VICTIME: Un bărbat din Călăraşi şi o bătrână din Dâmboviţa au murit (Imagine: Silviu MateiMediafax Foto)

Subsecretarul de stat a precizat că în Dâmboviţa a fost vorba despre un bătrân care a ieşit din casă, acesta fiind ulterior găsit mort într-un şanţ, iar în Brăila o persoană şi-a pierdut viaţa după ce ambulanţa pe care o solicitase a fost blocată în zăpadă.

Raed Arafat a mai spus că în celelalte două cazuri este vorba de un om înjunghiat la Tulcea şi o persoană care a murit în maşină intoxicată cu monoxid de carbon, în judeţul Giurgiu, cealalată persoană cu care se afla în autoturism fiind salvată.

Potrivit lui Raed Arafat, în prezent sunt 25 de pacienţi în diferite locaţii care au nevoie de intervenţia SMURD, operaţiunile fiind în curs de finalizare.

Un bărbat din Călăraşi a murit după ce a fost surprins de viscol

Un bărbat din comuna Belciugatele, judeţul Călăraşi, a murit în localitatea ilfoveană Brăneşti, unde lucra, după ce a fost surprins de viscol, totodată, 27 de localităţi călărăşene sunt izolate, iar cinci nu au curent electric

Primele date ale anchetatorilor arată că bărbatul decedat, din comuna Belciugatele, judeţul Călăraşi, lucra la o firmă din localitatea ilfoveană Brăneşti şi a plecat de la serviciu, dorind să meargă acasă. El a fost însă surprins de viscol pe drum.

O bătrână din Dâmboviţa, găsită moartă pe stradă din cauza frigului

Potrivit şefului Poliţiei orasului dâmboviţean Găeşti, bătrâna a fost găsită moartă lângă gardul unei locuinţe aflate în apropierea casei sale, o femeie sunând la numărul unic de urgenţă 112 pentru a semnala incidentul.

"Din primele date rezultă că femeia de 87 de ani din localitatea dâmboviţeană Corbii Mari avea afecţiuni psihice, locuia singură şi pleca deseori de acasă, iar acum ar fi plecat după ora 2.00, fiind găsită moartă de o vecină, lângă gardul unei case de pe uliţă. Era îmbrăcată sumar şi desculţă şi era îngheţată", a declarat comisar şef Alexandru Iorga.

Trupul neînsufleţit al bătrânei a fost ridicat de către o echipă a Serviciului Medico-Legal Dâmboviţa şi transportat la morgă pentru necropsie, cauza probabilă a decesului fiind hipotermia.

Din cauza ninsorii şi a viscolului, două persoane, un bărbat şi o femeie, au fost găsite inconştiente, joi, într-o maşină cu numere de Bulgaria, acoperită cu un strat gros de zăpadă, pe DN 5 Bucureşti - Giurgiu, în localitatea Adunaţii Copăceni. Ulterior, acestea au fost transportate la un spital din Capitală, însă bărbatul a murit. De asemenea, un bărbat de 53 de ani, din comuna vrânceană Vulturu, a murit, joi seară, într-un microbuz, în apropiere de localitatea Boţârlău, în timp ce se întorcea de la Focşani, după ce a împins autovehiculul, care rămăsese înzăpezit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici