Funeriu a declarat că dacă ar avea 18 ani ar alege să studieze în străinătate

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, luni, la Timişoara, că dacă ar avea 18 ani ar alege să studieze în străinătate, însă problema nu este că studenţii pleacă la universităţi de peste hotare, ci că nu se mai întorc.

386 afișări
Imaginea articolului Funeriu a declarat că dacă ar avea 18 ani ar alege să studieze în străinătate

Funeriu a declarat că dacă ar avea 18 ani ar alege să studieze în străinătate (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti într-o conferinţă de presă susţinută la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) ce ar face în cazul în care ar avea 18 ani şi ar trebui să aleagă din nou ori să studieze în străinătate ori în România, Daniel Funeriu a răspuns: "Străinătatea (...) Este o falsă problemă aceea a plecării studenţilor români în străinătate. Adevărata problemă este că ei nu se întorc. Problema nu este că un student român pleacă în străinătate. Studenţii francezi pleacă în străinătate, studenţii englezi pleacă în străinătate, studenţii chinezi pleacă. E important ca tinerii noştri să profite de libertatea pe care o au şi studieze în diferite colţuri ale lumii, cei care au aceste posibilităţi", a spus Daniel Funeriu.

El a adăugat că ar alege să studieze în străinătate dacă ar avea resursele să facă acest lucru.

Funeriu a spus că tinerii se întorc în România dacă ştiu că au condiţii, dacă ştiu că în mediul universitar se promovează calitatea.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, şi cel al Agriculturii, Valeriu Tabără, au participat, luni, la deschiderea anului universitar la USAMVB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici