Funeriu: Constat că încrederea în corectitudinea bacalaureatului creşte

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, s-a declarat mulţumit de faptul că încrederea în corectitudinea examenului de bacalaureat a crescut, el exprimându-şi însă regretul că demersurile pentru a se ajunge aici nu au început în urmă cu 15-20 de ani.

274 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Constat că încrederea în corectitudinea bacalaureatului creşte

Funeriu: Constat că încrederea în corectitudinea bacalaureatului creşte (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Este o situaţie de normalitate la bacalaureat. Constat că încrederea în corectitudinea examenului de bacalaureat creşte. Mă bucur, dar regret că aceste demersuri nu au fost începute în urmă cu 15-20 de ani, întrucât ar fi existat tot atâtea generaţii de tineri învăţaţi cu corectitudinea", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei Daniel Funeriu.

El a spus că România ar fi fost "altundeva" dacă ar fi existat 15-20 de generaţii de tineri învăţaţi cu corectitudinea şi chiar dacă există tineri care încearcă să copieze la examenul de bacalaureat faptul că aceştia au fost prinşi este o dovadă în plus a faptului că dascălii au înţeles şi ei la fel de bine că este nevoie de normalitate în sistem.

Ministrul Educaţiei a precizat că, la Mehedinţi, inspectorul general şcolar i-a sesizat faptul că elevii din două săli aveau asupra lor documente. Aceştia au fost eliminaţi din examen, iar următoarele două sesiuni respectiv cea din toamna lui 2011 şi vara lui 2012 nu vor putea participa la examenul naţional.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi, Emil Mirică, a declarat că 22 de elevi de la Colegiul Tehnic "Lorin Sălăgean", trei de la Liceul de Transporturi Auto şi opt de la Colegiul "Domnul Tudor" din municipiul Drobeta Turnu Severin au fost eliminaţi din examen după ce au fost prinşi copiind.

Mirică a precizat că elevii au folosit metodele clasice pentru a copia, respectiv cărţi şi fiţuici, fiind prinşi de supraveghetori şi daţi afară din examen.

Şeful ISJ Mehedinţi a mai spus că a dispus o anchetă pentru a stabili cum au ajuns mijloacele de inspiraţie la elevii respectivi şi dacă profesorii supraveghetori au vreo implicare.

Potrivit metodologiei de desfăşurare a examenului de bacalaureat 2011, un candidat eliminat din examen pentru că a fost prins copiind nu va mai putea participa la sesiunea din toamnă şi nici la cea din vara lui 2012. Ei vor avea dreptul să se înscrie abia la sesiunea de bacalaureat din toamna lui 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici