Funeriu: Dascăli, cine vă reprezintă mai bine, elevii sau liderii sindicali?

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a criticat joi seară, la Comisia de Învăţământ din Cameră, absenţa liderilor sindicali de la consultările organizate la Minister, ţinând să facă un apel la dascăli pentru ca elevii să nu fie prinşi în lupta dintre Guvern şi reprezentanţii salariaţilor.

21 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Dascăli, cine vă reprezintă mai bine, elevii sau liderii sindicali?

Funeriu: Dascăli, cine vă reprezintă mai bine, elevii sau liderii sindicali? (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"România trece prin momente dificile. Azi dimineaţă, înainte să vin în această comisie am invitat liderii sindicali la discuţii pentru a încerca să avem o poziţie cât se poate de apropiată atât în ceea ce priveşte procesul care se desfăşoară în acest moment cât şi această lege. Liderii sindicali nu au venit. Am spus azi dimineaţă două lucruri: absenţii nu au niciodată dreptate. I-am invitat să fie parte a soluţiei şi nu parte a problemei. Am mai spus că lupta noastră, a tuturor, e lupta împotriva crizei, nu este lupta împotriva copiilor", a spus Funeriu.

El a precizat că la Minister a prezentat "inclusiv soluţii" precum cea care adoptată de deputaţi în unanimitate în privinţa dobândirii dreptului la post pentru cadrele didactice titulare în sistem.

"Camerele de luat vederi nu au fost prezente aici, majoritatea liderilor sindicali nu au fost prezenţi aici, iată că fără nicio presiune, într-un mod cât se poate de rezonabil, lucrând împreună, am găsit o soluţie justă. Se adevereşte faptul că azi dimineaţă am avut dreptate, că cei care sunt prezenţi, cei care se luptă au întotdeauna dreptate şi atunci când câştigă şi atunci când întâmpină dificultăţi. Ne apropiem de finalizarea în comisia pe care o conduceţi a acestei legi foarte importante. Au fost momente tensionate, dar (...) cred că nu trebuie să greşim ţinta. Ţinta noastră este lupta împotriva crizei şi lupta pentru o educaţie mai bună, pentru o Românie mai bună", a spus ministrul

El a ţinut în finalul intervenţiei sale să facă un apel către "apropiaţii şcolii" că nu-i pună în mijlocul luptei pe elevi, şi i-a întrebat cine îi reprezintă mai bine dintre elevi şi liderii sidicali care refuză dialogul.

"Eu îi invit pe toţi cei care sunt apropiaţi de şcoală să nu îi pună pe elevi în mijlocul acestei lupte care nu este a lor. Îi invit pe dascăli să se gândească foarte serios. Cine îi reprezintă cel mai bine, elevii care îi pregătesc zi de zi sau liderii sindicali care refuză dialogul şi găsirea soluţiilor?", a spus Funeriu.

La rândul lor, reprezentanţii federaţiilor sindicale Alma Mater, FSLI şi FEN au replicat că ei sunt prezenţi la lucrările Comisiei de Educaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici