Funeriu: Elevii vor susţine bacalaureatul în 2011 la aceleaşi discipline ca în acest an

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, joi, că examenul de bacalaureat din 2011 va fi aproape identic cu cel din acest an, fiind susţinut la aceleaşi discipline, probele orale vor fi organizate în timpul anului şcolar, iar cele scrise, la sfârşitul semestrului al doilea.

200 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Elevii vor susţine bacalaureatul în 2011 la aceleaşi discipline ca în acest an

Funeriu: Elevii vor susţine bacalaureatul în 2011 la aceleaşi discipline ca în acest an (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Executivul a aprobat ordonanţă de urgenţă pentru organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat din 2011. Nu există diferenţe majore, examenul va fi organizat în timpul cursurilor pentru probele orale, la fel ca şi în 2010, iar probele scrise vor fi la sfârşitul semestrului al doilea", a declarat ministrul Daniel Funeriu.

El a precizat că Ministerul Educaţiei a dorit ca metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de bacalaureat să fie anunţată din timp, astfel încât elevii să ştie că nu vor avea loc schimbări în cursul anului, "aşa cum am şi promis", a spus Funeriu.

Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, ca examenul de bacalaureat din 2011 să aibă tot trei probe scrise, la care se adaugă proba la limba maternă pentru elevii care au urmat liceul într-o limbă a minorităţilor naţionale.

Astfel, toţi elevii vor susţine obligatoriu proba scrisă la limba română. A doua probă scrisă va fi la matematică, pentru filiera tehnologică, real şi o parte din vocaţional şi istorie, pentru uman şi cealaltă parte din vocaţional. La cea de a treia probă scrisă elevii vor putea opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare, pentru una din următoarele grupe de discipline: fizică, chimie, biologie sau informatică; geografie, filozofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie.

De asemenea, pe parcursul clasei a XII-a elevii vor susţine probele orale, la limba română, o limbă străină şi la utilizarea calculatorului. Elevii care au urmat liceul într-o limbă a minorităţilor naţionale vor susţine probă orală şi la limba maternă.

Rezultatele la aceste probe vor fi notate prin calificative, de la "slab" la 'foarte bine" şi sunt obligatorii pentru a putea ajunge la probele scrise de la sfârşitul anului şcolar.

Elevii vor promova examenul de bacalaureat dacă vor participa la toate probele orale, vor obţine cel puţin nota cinci la fiecare probă scrisă sau practică şi vor avea media generală minimum şase.

Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea examenului de bacalaureat din 2011 a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Proiectul Legii educaţiei, care cuprinde şi prevederi privind organizarea examenului de bacalaureat, a fost adoptat de Camera Deputaţilor şi este în dezbatere la Senat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici