Funeriu: Există discuţii pentru deblocarea de posturi până la nivel de lector universitar

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, luni, că se discută în minister şi în Guvern posibilitatea deblocării de posturi în învăţământul superior până la nivel de lector, iar în ceea ce priveşte conferenţiarii şi profesorii universitari se aşteaptă noile criterii stabilite de o comisie.

100 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Există discuţii pentru deblocarea de posturi până la nivel de lector universitar

Funeriu: Există discuţii pentru deblocarea de posturi până la nivel de lector universitar (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Funeriu a declarat, într-o conferinţă de presă, că a sosit momentul ca în România să devină conferenţiar sau profesor universitar doar acele persoane care într-adevăr reprezintă ceva din punct de vedere profesional şi ştiinţific.

"Este în discuţie la nivelul ministerului şi al Guvernului posibilitatea de a debloca, cât mai repede, o parte din necesarul de posturi pentru învăţământul superior, şi mă refer la posturile până la nivel de lector universitar. Este în discuţie la Ministerul Educaţiei posibilitatea deblocării posturilor de conferenţiar şi profesor universitar. Acest lucru va fi făcut doar după ce Consiliul Comisiei Naţionale de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor Universitare va stabili noile criterii în baza cărora se va putea face promovarea în funcţia de conferenţiar sau profesor universitar. A sosit momentul în care în România să devină conferenţiar sau profesor universitar doar acele persoane care într-adevăr reprezintă ceva din punct de vedere profesional şi ştiinţific", a spus Funeriu.

Acesta a precizat că prima întâlnire a Consiliului va avea loc marţi şi că aşteaptă o colaborare cât mai bună cu această instituţie, "pentru a avea criterii de promovare pe aceste posturi cât mai corecte".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici