Funeriu: Şcoala nu este un târg. Să înceteze presiunea pentru cumpărarea anumitor culegeri, caiete

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a cerut ca din acest an şcolar să înceteze situaţiile în care elevii erau obligaţi să cumpere anumite caiete, cărţi sau culegeri ai căror autori sunt profesori sau inspectori şcolari.

1749 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Şcoala nu este un târg. Să înceteze presiunea pentru cumpărarea anumitor culegeri, caiete

Funeriu: Şcoala nu este un târg. Să înceteze presiunea pentru cumpărarea anumitor culegeri, caiete (Imagine: Elvira Gheorghita/Mediafax Foto)

"În videoconferinţa de astăzi (duminică, n.r.) am mai transmis inspectorilor şcolari generali mai multe sarcini. Una dintre ele este evitarea unor situaţii de impunere părinţilor de auxiliare, caiete de exerciţii, culegeri şi alte elemente neobligatorii. Şcoala nu este un târg. Să nu se facă presiuni pentru cumpărarea acestor cărţi cu autori inspectori şcolari", a declarat duminică ministrul Daniel Funeriu.

Ministrul Educaţiei le-a mai cerut inspectorilor şcolari să-i pregătescă pe elevi pentru a şti să se comporte în caz de incendiu sau cutremur.

"Am cerut să facă exerciţii de evacuare în caz de cutremur sau incendiu în prima săptămână de şcoală şi ulterior semestrial", a spus Funeriu.

De asemenea, ministrul a cerut ca tot în prima săptămână de şcoală să fie şedinţe cu părinţii.

Ministrul Educaţiei a mai solicitat implicarea părinţilor în organizarea săptămânii "Şcoala Altfel", din 2-6 aprilie 2012, în care se vor desfăşura activităţi extraşcolare, artistice, sportive sau de voluntariat. Acest subiect va fi abordat pentru început la şedinţa cu părinţii.

"În concluzie, în acest an şcolar sistemul de învăţământ îmbracă o haină nouă, care este haina seriozităţii. Vreau să le mulţumesc încă o dată cadrelor didactice, să le urez elevilor un an şcolar plăcut şi să le spun celor de clasa întâi bun venit în şcoala românească", a mai spus ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici