Furt de bujori din rezevaţia naturală Pădurea Troianu

Mai multe persoane au fost filmate când încarcă într-o maşină saci cu bujori de munte. Gestul a provocat reacţii dure printre iubitorii de natură, iar Poliţia Teleorman anunţă că s-a autosesizat.

496 afișări
Imaginea articolului Furt de bujori din rezevaţia naturală Pădurea Troianu

FOTO Captură video grup Facebook Teleorman-Roşiorii de Vede

Având în vedere imaginile video apărute în spaţiul public, în care se observă mai multe persoane care par a transporta plante despre care există suspiciunea că sunt bujori româneşti, din Rezevaţia naturală Pădurea Troianu, poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Roşiori de Vede s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii (...) privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice”, anunţă Poliţia Teleorman.

Potrivit unei postări pe Facebook, cel care a sesizat furtul spune că se întorcea de la Roşiori şi a surprins o maşină cu 4 persoane care au vandalizat bujorii din pădurea Cornet.

Gestul a provocat reacţii dure printre iubitorii de natură: „Ruşine să le fie, suntem în săptămâna mare!”, „Aceste specimene sunt ruşinea României. Unde este poliţia, jandarmeria? Au numărul maşinii, ar putea foarte uşor să îi prindă. Dar pentru ei este foarte greu să facă acest lucru” sau „sunt <bujori sălbatici> precum <florile de colţ>. Sunt protejaţi prin lege. Aceste persoane dacă vor fi pedepsite riscă ani de libertate”, sunt doar câteva din comentarii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici