FURT de cupru de două milioane de euro. Trei bărbaţi, reţinuţi

Trei bărbaţi, bănuiţi de furtul a peste 400 de tone de cupru, în valoare de două milioane de euro, dintr-un depozit din judeţul Arad, la sfârşitul lunii septembrie, au fost identificaţi de poliţişti, aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1848 afișări
Imaginea articolului FURT de cupru de două milioane de euro. Trei bărbaţi, reţinuţi

FURT de cupru de două milioane de euro. Trei bărbaţi, reţinuţi

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au identificat trei bărbaţi, care sunt bănuiţi de furtul a 414 tone de cupru, în valoare de două milioane de euro, de pe raza localităţii Curtici, în luna septembrie a acestui an. Prejudiciul a fost recuperat de poliţişti la scurt timp după furt.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre bărbaţi, în vârstă de 34 de ani, din Arad, ar fi luat decizia de a sustrage cuprul aflat în posesia unei societăţi comerciale, prin crearea unei aparenţe de legalitate.

Astfel, la data de 21 septembrie, acesta ar fi trimis un email fals, în vederea achiziţiei de cupru. Pentru efectuarea transportului, au fost asigurate trei autotrenuri şi remorci. Bărbatul a fost ajutat de încă doi indivizi, unul de 34 de ani, din Sântana, şi altul de 28 de ani, din Timişoara.

“Împreună, aceştia s-ar fi deplasat succesiv la sediul societăţii comerciale prejudiciate, unde ar fi încărcat în autotrenuri cele 414 tone cupru. „Marfa” a fost transportată iniţial la un depozit din localitatea Curtici, judeţul Arad, iar ulterior, în localităţile Becicherecu Mic şi Lovrin (judeţul Timiş), de unde urma să fie comercializată. Pentru a îndeplini aceste operaţiuni, bărbatul ar fi procurat documentaţie falsă de transport, numere false de înmatriculare, copii de cărţi de identitate aparţinând unor persoane fără nicio legătură în cauză şi alte acte în vederea îngreunării depistării autotrenurilor”, a arătat IPJ Arad.

Bărbaţii din Timişoara şi Sântana au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, iar cel din Arad este deja arestat într-o altă cauză.

“Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, uz de fals, instigare la uz de fals, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, instigare la conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare, instigare la tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte autovehiculul respective”, a mai informat IPJ Arad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici