Furtul de 1 milion de euro din Ploieşti: 4 persoane oprite în Vama Nădlac

Patru persoane au fost oprite de autorităţile din vama arădeană Nădlac, fiind suspecte într-un caz de furt din Prahova, iar surse judiciare spun că acestea au legătură cu reclamaţia privind dispariţia unui milion de euro din Ploieşti şi că o persoană era dată în urmărire generală în acest caz.

94 afișări
Imaginea articolului Furtul de 1 milion de euro din Ploieşti: 4 persoane oprite în Vama Nădlac

Furtul de 1 milion de euro din Ploieşti: 4 persoane oprite în Vama Nădlac (Imagine: Liviu Chirica/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad, în Vama Nădlac au fost opriţi, în noaptea de duminică spre luni, doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani, care circulau într-un autocar care se deplasa în Spania.

"Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat şi predat autorităţilor competente patru cetăţeni români suspecţi într-un caz de furt instrumentat de poliţiştii din judeţul Prahova. La controlul de frontieră s-a constat că cetăţeanul român Viorel G., în vârstă de 39 de ani, era în atenţia autorităţilor de poliţie din Prahova, fiind suspect de furt. Cu ocazia efectuării formalităţilor specifice, lucrătorii noştri au găsit asupra acestuia şi a altor trei persoane din mijlocul de transport suma de 10.000 de euro", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, cu privire la provenienţa celor 10.000 de euro, Viorel G. a declarat că a găsit suma respectivă într-o groapă aflată în apropierea unei balastiere.

Surse din cadrul IJPF Arad declară că Viorel G. era dat în urmărire generală de poliţiştii prahoveni, fiind suspect în cazul dispariţiei sumei de un milion de euro, reclamată de o persoană din Ploieşti.

Faţă de cele patru persoane, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei.

Suspecţii au fost trimişi în judeţul Prahova, unde vor continua cercetările.

Poliţiştii din judeţul Prahova au deschis o anchetă după ce o familie din Ploieşti a reclamat că i-a fost furată din casă suma de aproximativ un milion de euro, proprietarii locuinţei susţinând că aveau banii în urma unei tranzacţii imobiliare încheiate în urmă cu peste trei ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu, în 16 ianuarie poliţiştii au fost anunţaţi că dintr-o locuinţă din municipiul Ploieşti a fost furată o sumă mare de bani.

"Se pare că este vorba despre suma de un milion de euro", declara, vineri, Raluca Brezeanu.

Aceasta spunea că poliţiştii făceau cercetări pentru a stabili dacă această sumă de bani a existat sau nu şi pentru a stabili valoarea sumei de bani furate, în cazul în care acest furt s-a produs.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Prahova spunea că reclamantul le-a declarat poliţiştilor că suma de bani furată provenea dintr-o tranzacţie imobiliară încheiată în urmă cu trei - patru ani.

Brezeanu preciza că în echipa de cercetare au fost angrenaţi specialişti din cadrul formaţiunilor de investigaţii criminale, investigarea fraudelor, ordine publică, apelându-se şi la structurile informative din zonă şi că poliţiştii au întocmit "un cerc larg de suspecţi" în acest caz.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Prahova spunea că persoana care a reclamat furtul a susţinut că banii erau depozitaţi într-o clădire nelocuită, situată într-un cartier de la marginea Ploieştiului.

Surse din cadrul anchetei declarau corespondentului MEDIAFAX că persoana care a depus la Poliţie reclamaţia privind furtul este o femeie şi că părinţii acesteia locuiesc într-un alt corp de clădire, foarte aproape de imobilul nelocuit din care femeia susţine că au fost furaţi banii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici