Furtuna Ciara cauzează întârzieri şi anulări de zboruri în Olanda

Mininisterul Afacerilor Externe informează românii care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Olanda că, până miercuri, sunt prevăzute întârzieri şi anulări de zboruri pe toate aeroporturilor olandeze din cauza vântului puternic. A fost emis şi un cod galben pentru furtuna Ciara.

596 afișări
Imaginea articolului Furtuna Ciara cauzează întârzieri şi anulări de zboruri în Olanda

Furtuna Ciara cauzează întârzieri şi anulări de zboruri în Olanda până miercuri

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Ţărilor de Jos că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, până la data de 12 februarie 2020, teritoriul olandez va fi afectat de furtuna Ciara, fapt pentru care a fost emis un nou cod galben de vânt”, au transmis reprezentanţii MAE într-un comunicat de presă remis, marţi, MEDIAFAX.

Sursa citată mai spune că „potrivit prognozelor, sunt aşteptate precipitaţii şi rafale de vânt cu viteze de până la 75-100 km/h terestru şi 110 km/oră pe mare. Din cauza vântului puternic, sunt prevăzute întârzieri şi anulări de zboruri pe toate aeroporturile olandeze. Totodată, autorităţile locale informează cu privire la posibilitatea perturbării circulaţiei rutiere şi feroviare din cauza căderilor de copaci pe carosabil sau pe calea ferată. Se recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de mers la condiţiile meteo, precum şi respectarea semnalizărilor temporare”.

Românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: +31(0)703541580; +31(0)703228612; +31(0)703319980, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Ţărilor de Jos: +31(0)622823300 şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare: +31(0)651596107.

De asemenea, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://haga.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici