Furtuna de la Bulz | Trei persoane rămân internate în spital, un bărbat fiind în stare gravă

Trei persoane rămân în continuare internate în spitalele din Oradea şi Cluj-Napoca, după furtuna de la Bulz, judeţul Bihor, un bărbat fiind în stare gravă, intubat şi ventilat, iar medicii susţin că evoluţia sa este uşor favorabilă şi dă semne că îşi revine, transmite corespondentul MEDIAFAX.

197 afișări
Imaginea articolului Furtuna de la Bulz | Trei persoane rămân internate în spital, un bărbat fiind în stare gravă

Furtuna de la Bulz | Trei persoane rămân internate în spital, un bărbat fiind în stare gravă

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea au declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că patru din cei şase pacienţi internaţi în noaptea de duminică spre luni, răniţi în urma furtunii din localitatea bihoreană Bulz, vor fi externaţi.

Un tânăr de 23 de ani, care a fost operat de doi medici neurochirurgi, după ce un copac a căzut pe cortul în care se afla, este în continuare în stare gravă.

”Pacientul de pe terapie intensivă este intubat, ventilat, dă semne de trezire, evoluţia e uşor favorabilă, dar rămâne sub urmărire atentă. Trei pacienţi de pe chirurgie vor fi externaţi astăzi (marţi – n.r.), de pe neurochirurgie încă o pacientă va fi externată. O pacientă rămâne internată sub supraveghere şi tratament. Astfel, doi mai rămân internaţi”, au spus medicii de la Oradea.

De asemenea, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, se mai află o pacientă, a cărei stare de sănătate evoluează bine. Ea a fost consultată pentru fracturile şi hematoamele pe care le-a suferit la cap şi faţă după ce a fost lovită de o bârnă şi va rămâne internată, pentru continuarea tratamentului şi investigaţiilor medicale, au declarat medicii din Cluj.

Cei doi minori, de 12 şi 16 ani, care au ajuns la spitalul din Huedin, au fost externaţi în cursul zilei de luni, la fel şi fata de 17 ani, internată la Spital Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea.

Şapte copii, între care un bebeluş de 7 luni, au fost printre cele 16 persoane rănite în urma furtunii care a avut loc duminică noaptea în apropiere de Bulz, judeţul Bihor, dar o parte dintre victime au fost externate în cursul zilei de luni, iar altele vor fi externate marţi.

Un bărbat de 36 de ani, din Oradea, a murit, după ce un copac a căzut peste maşina în care se afla.

Primarul comunei Bulz, Augustin Sărăcuţ, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că în zonă erau instalate două tabere: una organizată de o asociaţie creştină din judeţul Cluj, la care participau 100 – 150 de persoane, şi alta improvizată, unde erau 15 - 20 de turişti din Oradea, cele mai multe victime fiind în tabăra clandestină.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici